2012. február 19.

Vendégposzt: Pónis témájú játékok

Üdv újra Bronyk!Ismét jelentkezem újabb posztommal, melynek témája a Pony related játékok lesznek.
Rengeteg pónis témájú játék készül világszerte lelkes rajongók által. Ezek között vannak Point
’n’ Click, Creepy és Kalandjátékok is. Léteznek 2D-s és 3D-s alkotások is. Persze a sok játék között is akad néhány vezető cím.

Az egyik ilyen például a Story of the Blanks, ami egy nagyon jól sikerült, régi Zeldák és Pokemonok hangulatát idéző felülnézetes szösszenet. A játékban Applebloom-ot irányítjuk, aki eltéved az erdőben és itt kezdődnek a gondok. Mindenkinek ajánlom, mert tényleg iszonyat jól sikerült alkotás és annyira nem is ijesztő, hogy ne játszhatná bárki.


Következő alanyunk már egy fokkal ijesztőbb. Luna Game a címe. Akik nem szeretik a véletlenszerűen bevillanó rémségeket (köztük én sem), azok ne tegyenek vele próbát. A játéknak több folytatása is készült.
Felsorolásom a talán mind közül legígéretesebb, legkidolgozottab, legnagyszerűbbnek ígérkező játékkal folytatnám, ami sajnos azonban még nem jelent meg. A Fighting is Magic című alkotásról van szó. Oldalnézetes verekedős játék, amiből természetesen kispórolták a vért és a túlzottan agresszív jelenteket. A játékban elérhető lesz online többjátékos mód is. A játék legutóbbi verzióját bemutatták a Bronyconon.
Kezdetekben a hatosfogatból válaszhatunk karaktert, azonban lesznek más, egyelőre nem felfedett karakterek. Az animációk szépek, a környezet kidolgozott, a "harcosok" képességei kiegyensúlyozottak ötletesek és jellegzetesek . Az alkotók szeretnének kész munkát kiadni a kezükből, ezért még sokat kell aludnunk a megjelenésig, elvégre még csak négy karakterrel készültek el.
Persze jó munkához idő kell, tartja a mondás.
A következő alanyunk egy RPG játék Equestria Tales: Elements of Chaos címmel. Ez a játék sem jelent még meg. Cellshade grafikát használ, ami egyszínű textúrákat jelent objektumonként.
A legszebb megvalósítás díjat nálam ez kapja.

Utolsóként egy Point ’n’ Click játékról. Ez a Cutie Mark Crusade: A Dash of Adventure címet viseli. A játék hagyományos Point ’n’ Click alapokra épít. Lesz benne hátizsák, tárgykombináció, stb. A játékban a CMC tagjainak segíthetünk rejtélyeik megoldásában. Végigjátszottam a demo verziót. Sajnos az irányítás meglehetősen nehézkes, de megtanulható. Vannak benne elképesztő munkák, pl. Sweetie Belle éneke.

Akit érdekelnek további játékok, folytatásos játékokat (pl. Luna Game) és új játékokat itt talál:


Zárom soraim. A jövőben jelentkezem még sok mással.
psvitahun

3 megjegyzés:

 1. Én az Equestria Online-ra leszek kiváncsi :D

  VálaszTörlés
 2. Luna Game yay :D nagy kedvenc!
  Egyébként a CMC:DoA nagyon jó, a demójával játszottam én is.
  Az Equestria Online is nagyon várt már nálam, de aki szereti a JRPG stílusú játékokat, az is örülhet, mert rengeteg (négyről tudok) RPG Maker-ben készülő játék van folyamatban!

  VálaszTörlés
 3. Kimaradt a Ponykart, én azt várom még nagyon. Egyébként volt már egy ilyen összefoglaló, igaz jó rég :D

  VálaszTörlés