2012. augusztus 21.

My Little Pony: Frienship is Magic gyűjtögetős képregény

Egyre több információ lát napvilágot erről a remeknek ígérkező alkotásról, így ideje, hogy mi is beszámoljunk róla.

Még a Comic-Con során jelentette be a Hasbro és az IDW kiadó, hogy közösen fognak dolgozni a novemberben megjelenő új képregényen, amiben a kedvenceink szerepelnek majd.

Az alkotói páros, legalábbis az első néhány szám erejéig biztosan, Katie Cook és Andy Price.













Katie Cook számos képregényt írt és rajzolt, köztük a kritikusok körében népszerű Gronkot, ezen túl készített még Csillagok Háborúja és Transformers képregényeket is.

Jelenleg csupán az írás lesz a feladata, mivel a rajzokat a páros másik tagja követi majd el. Saját nyilatkozata szerint az eredeti sorozat szellemiségét kívánja folytatni, de teljesen független világban, azaz a sorozat és a képregények azonos környezetben játszódnak majd, de nem lesz közvetlen kapcsolat köztük.

Egyben megkívánja tartani az eredeti célközönséget is, továbbra is gyerekeknek, lányoknak készül, viszont fenntartva a felnőttek számára is az érdeklődést, azaz Lauren Faust nyomdokain próbál majd haladni.

Andy Price számos kiadónál dolgozott már, szinte minden klasszikus képregényhez készített rajzokat, legtöbbet talán a Batmanhez tette hozzá.

Eddig is számos látványterv és káprázatos kép látott napvilágot a leendő műből, ezeket külön bejegyzésben fogjuk majd bemutatni.

Hogy miért gyűjtögetős képregény, tehetné fel a kérdést az olvasó? Mivel az első rész egyből hatféle (és néhány további) borítóval fog érkezni. Ezek közül kettő már leleplezésre is került.

Ami igazán érdekessé teszi ezen terveket, hogy a borítók együtt egy nagy képet is kiadnak. A Mane 6 tagjait mutatja be egy-egy ilyen borító természetesen, illetve egy-két háttérszereplő is felbukkan rajtuk.

A kiadás szokás szerint az USA területére koncentrált, bár maga a kiadó számos más országban is árusítja képregényeit, így van némi remény arra, hogy a közelből (netán hazánkban) is beszerezhető lesz.

1 megjegyzés:

  1. Dear Santa....
    (bár ha olyan jó fordítása lesz mint a minimaxos, akkor inkább megrendelem az usából ;)

    VálaszTörlés