2012. december 29.

Brony dokumentumfilm



Még májusban jött az az ötlet John De Lancie egy barátjától, hogy kellene készíteni egy tisztességes és valamennyire előitéletektől mentes ismertetőt a brony társadalomról.

Az erre létrehozott gyűjtés az eredeti összeg sokszorosát hozta, és így minden igényt és elképzelést megvalósíthattak a forgatás és az előkészületek során.

Egyúttal meggyőzték Tara Strongot és Lauren Faustot is, hogy csatlakozzanak a segítők táborához. Eredetileg ugyan "csak" a bronycon eseményeinek bemutatására készültek, viszont a kibővült anyagi és személyi lehetőségek következtében immár az egész rajongói társadalomra próbáltak összpontosítani, bár továbbra is a fenti találkozó maradt a középpontban.

Nemrégiben az előzetest is végre mindenki számára elérhetővé tették. Elővetítést már novemberben tartottak egy New York környéki összejövetelen, és az adakozók kicsivel korábban láthatták a fenti videót.

A kész mű első kiadását január 12.-re dátumozták, ekkor még csak az előrendelők és adakozók kapják meg a digitális letöltéshez szükséges linket.

Aki az elsők közt akarja látni az a scrnland oldalán jelenleg is előrendelhet.

Amennyiben patával foghatóbb változatra tartasz igényt, akkor ez is lehetséges, bár jelenleg erre több előrendelést nem vesznek el. Ezen az oldalon februártól lesz majd elérhető, illetve vélhetően az Amazon oldalán is megvásárolható lesz.

Felmerülhet a kérdés, miért kerül pénzbe, ha adakozásból forgatták? Az eddig elkészült film felemésztette az összes korábban befolyt pénzt, és az előállítás egy ilyen, alapvetően kis szériás termék esetében nem olcsó.

Egyben a további bevételekből kívánják fedezni a nemzetközi filmfesztiválokra való nevezési és egyéb költségeket.

37 megjegyzés:

  1. Zsír. Ugye majd leforditjátok ezt is?
    Megnézném.

    VálaszTörlés
  2. Egy ilyen videó talán felnyitja a sok ember szemét, akik talán belátják, hogy a rajzfilm rajongó tábora, mégsem olyan elmebeteg, szívárvány emberkék, mint ahogy azt eddig képzelték. Itt lenne az ideje, hogy akik felnőttnek nevezik magukat, ítélkezés előbb, jobban megismerjék a pónis tábort.

    A feliratért külön hála :D

    VálaszTörlés
  3. Azoknak már több ismertető készült és pont ők nem nézik meg egyiket sem.

    VálaszTörlés
  4. Azt gondolom hogy legyen mindenkinek saját véleménye. Nem kell brony-t csinálni egy olyan emberből aki nem akar az lenni. Minél inkább igyekszünk az MLP FIM magvainak elhintésével annál többen lesznek a megvalósítás ellen. Igazából csak akkor működik a dolog ha valaki önként látja be azt hogy nincs igaza (mint mondjuk én egy évvel ezelőtt). Közhellyel élve nem erőszak a disznótor.

    VálaszTörlés
  5. senkit nem akkarok azzá tenni és nem azért akarom, hogy felfogják a brony-k nem rossz emberek, csak sajnálom azokat a brony-kat, akik azért nem vehetnek részt egy talin, mert a szülei nem képesek felnőtt módon viselkedni és elfogadni, hogy gyermeke nem rossz emberek közé keveredik, ha találkozik velünk.

    Még mindig jobb, ha egy ilyen társasággal jön össze, mint később drogosokkal, huligánokkal.

    Sokban számít egy gyereknél, hogy már az elején milyen barátokra tesz szert.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ... Asszem egy cipőben járunk.. Az anyám nem képes elfogadni, hogy nekem a sorozat tetszik, és emiatt nem vagyok buzi és senki más sem aki MLPt néz. Na de most komolyan, mégis ki rakna ciánt a poharamba egy meeten?? Muszáj megnéznem azt a filmet..

      Törlés
  6. Nekem 2 oka van hogy nem megyek el a talikra;
    1.Nekem még a szüleim se tudják hogy brony vagyok úgyis tudom hogy kiröhögnének én ismerem a szüleimet meg azt mondanának hogy miért nézel ilyen kislányoknak való müsort meg stb.
    2.Én nem szívesen mutatkozok társaságban és én szégyenlem magam brony-nak vallani más emberek elött.Összen 3 barátom tudja a suli-ból és azoknak is nehéz volt elmondani.Nade visszatérve a másik tárgyhoz én szégyenlös vagyok elmondani hogy brony vagyok.De nagyon elmennék egy talira.

    VálaszTörlés
  7. Ez nagyon cuki volt és igaz. A végén a közös éneklés meg tiszta jó volt :))

    VálaszTörlés
  8. mi? a szülők a rosszak mer nem engedik el a gyereküket a talira?EZ HALLATLAN!! van pofátok!
    a szülők csak azért nem engedik gyereküket a talira mert feleslegesnek tarják hogy kiadjanak
    a pénztárcájukból ezer forintot édességre megy csipszre mer fontosabb dolgokra kell a pénz:ruha, élelmiszer.én sem veszek meg a lányomnak kétezer forint feletti játékokat mert minek felesleges ilyenekre pazarolni
    a pénzem. mint már mondtam a ruha meg az élelmiszer fontosabb mint a játék meg az édesség!!
    sokkal fontosabb!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1.
      Az édesség is élelmiszer,
      2.
      Te pónifan vagy egyáltalán?
      3.
      Pl én a zsebpénzemből járok meetre, szerintem az MLP fanok kb 74%a is így tesz. !

      Törlés
  9. Nem akkarok vitàt nyitni, arról, hogy mi fontos dolgot vesznek a szülök, mert tisztelet a kivételnek a többségének ott a pia és a cigi a kosaràban minden vàsàrlàsnàl, amit észre sem vesznek, de 1000 ft csak egy doboz sör és a cigi ezek utàn baromi sok 1000ft a gyereknek, hogy legyen legalàbb egy élménye.

    Én arról beszélek, hogy a szülök is szimplàn képesek lebuzizni a gyereküket, ha meghalja, hogy minnek a tagja. És talàlkoztam màr ilyennel. Ez felnõthöz méltó viselkedés.

    De tök mindegy, sõt nem is érdekel, mert pont az ilyen felfogàs miatt van elegem az egészbõl és õszintén a gyerek semmit nem hagy ki, ha nem ismeri meg a közösséget, mert a videóval ellentétben itt csak csalódàs érné. Külföldön még müködik, itthon csak addig amíg új volt

    VálaszTörlés
  10. bocsika!!én nem veszek se piát se cigit mégsem telik 13 000 forintos babákra egyszerűen mert nem költök ilyesmire fölösleges és kész!! inkább ruhája legyen a gyerekeknek mint kitudja hány millió játéka!!
    és szerintem az is fontosabb hogy ne dögöljön éhen a család csak mert
    egy disney hercegnős lap topot követel a gyerek.. sajnálom de az aki nem fogja fel hogy fontosabb a mindennapi meleg étel mint a gyrek követelése az nem felnőtt..

    VálaszTörlés
  11. így van így van fölöslegeseken spóroljunk pl: sör bor pálinka vodka cigi játék táblacsoki nyalóka cukor kóla! ezek nem kellenek a mindennapi élethez!!
    válság van!! nem kell játék!!kenyér kell rha kell nem játék!!!

    VálaszTörlés
  12. Lehet én vagyok a hülye, de hol olvasta bárki is, hogy a gyereknek játékot kell venni ennivaló helyet. Az egész nem erről szól, hogy valakinek 30db pónija van otthon.

    Senki egy szóval nem mondta, de már fel van háborodva a nép.
    Annyit akartam mondani, hogy a gyereknek nem kell megtiltani a találkozókat, sőt, egyeseknél, lásd pizza party, még fizetni sem kellet, hisz volt, aki csak eljött egy jót beszélgetni és nem evet a pizzát, de mégis emlékezetes volt a nap számára és új barátokra tett szert.

    VálaszTörlés
  13. eh jó társaság? a bronyik? ez nem jó társaság ez népfertőzés! és aztán majd zaklatják emiatt a gyereket a közösségi oldalon a talik miatt és ennek a vége az lesz hogy felakatszja magát a szobájában!! aaaaH halgassatok rám anyák a talik nem érnek fel a gyermek éltével!!

    VálaszTörlés
  14. Az anyák többsége pont az, akik semmit nem tudnak a gyermekükről, csak azt hiszik.

    Kapásból öt nevet tudnék mondani, hogy kik azok, akik sosem nyíltak meg szüleik előtt.
    Ebből három, akik a közösség miatt nem lettek még öngyilkosok a családi veszekedések és problémák miatt.
    Egy, aki emiatt lassan teljesen kikészül, mert olyan apróságokon kapnak össze, mint hogy, mi legyen egy szelet csokival.
    Egy, akinek a közösség előtt sosem volt annyi barátja mint most.

    Rengeteg olyan tag is van, akit lelkileg bántalmaztak, jobb esetben kiközösítettek. Erről tudnék a legtöbbet mesélni, mert átéltem és akit a suliban ér bántás, nekem elhihetik, hogy kis esélye van, hogy valahova be tudjon majd illeszkedni, akár egy munkahelyre is.

    És én csak egy ember vagyok a közösségből, akiknek remélem azért idővel sokat segíttethetem, hogy meghallgattam őket, de biztosan állíthatom, hogy bár vannak olyanok akik a vesztünket akarják, akadnak, akik előbb tudnak segíteni a gyerekük problémáján, mint egy szülő. Nem azt mondom, hogy nem tudna, de mivel a brony-k többsége megtört ember, csak egymás segítségével és tanácsaival tudják túlélni, hisz ők nap mint nap átélik azt a kínt, amit talán egy szülő soha. ETTŐL MÉG NEM ROSSZ SZÜLŐ, hogy nem tud segíteni.

    Nem kérek senkit, hogy csatlakozzon, de a sok gyerekes dolog ellenére, több van a brony-ságban, mint az látszik.



    A TROLLOKNAK MEG ÜZENEM, HOGY ITT LENNE AZ IDEJE VISSZA TÉRNI A HELYETEKRE. TUDTOMMAL MEGVAN A MAGATOK FÉSZKE. VAGY TÁN LASSAN ÉHEN HALTOK, MIÓTA ELERGETETTEK PÁR FINOM FALATOTT ÉS MIVEL OTT NINCS MIN FALATOZNI, JÖTTÖK IDE BOMLASZTANI. Éhezettek, mert nyár elején, meghíztatok egy kicsit. van mit leadni, addig is /LOVE AND TOLARENTE/ parasprite-ocskáim :D

    VálaszTörlés
  15. Kedves Névtelen te igengyökér( az a névtelen amelyik a felakasztósat írta)a brony-ság miért népfertözés???attól hogy vki megszereti az mlp fim-et semmi kényszer nélkül akkor azt ki fertözte meg,saját maga mert megszeretett vmi

    VálaszTörlés
  16. A jelzős szerkezeteket próbáljuk meg elkerülni! (Mindenki részéről)

    VálaszTörlés
  17. ti nem vagytok normálisak!!!
    50 évesen még ez nézitek?értelmes..
    és még figurákat is vesztek? röhej!!pihent agyúak!!
    és ez felakasztós (nem én írtam )már megtörtént nézzetek csak utána lúzrekáim néztek utána!! ez a sorozat lányoknak van emberek de ha ti ez nézitek nyugodtan! majd kiröhögnek benneteket!!
    ez igenis betegség!!BETEGSÉG!!!!! betegek vagytok!!

    VálaszTörlés
  18. "ez a sorozat lányoknak van emberek"
    hoppá, kikérem magamnak ezt a megszólítást, én póni vagyok!
    fujj, járnak ide emberek is?
    Thorin, felszólítalak, hogy azonnal telepíts egy captchát (pontosabban capthpát) hogy csak pónik kommentálhassanak!!!4

    VálaszTörlés
  19. Lol nem értem minek etetitek a trollokat. hadd reklamáljanak. Én szóra se méltatom őket nemhogy oldalakat írjak nekik. Akik miatt öngyik lesznek az emberek azok oka leginkább ők meg az életnek nevezett hulladék amiben vagyunk.

    VálaszTörlés
  20. MIII póni? te nem vagy normális!!
    az élet hulladék? hát szerinted biztos.... de akkor sem normális hogy 20-50 év feletti férfiak nézik ezt a sorozatot... ez egy Betegség a pán péter szindróma. és még ti bakszátok le a szülőt amiért normálisra akarja nevelni a gyerekét...

    VálaszTörlés
  21. Művészek, zenészek, festők, elvarázsolt emberek= Betegség?
    Ha te mondod. Akkor beteg vagyok és nyíltan felvállalom. A bonyk legalább tartoznak valahova, és nem az a perverziójuk hogy más örömét próbálják elvenni internetes hozzászólások formájában. Mellesleg lehet szidni a közössége úgy is hasztalan, mert ha ez egy betegség akkor terjed ;)

    VálaszTörlés
  22. Kislànyoknak készült? Ki mondta? Szerintem a készítõ nem így vélekedik róla, csak azok akik az elõzõ generàcióra alapoznak. Az tény és való, hogy a régebbi nekik készült, de nem àrtana a fenti videót megnézni és oda figyelni egy kicsit.

    VálaszTörlés
  23. bocsi de nem csak én hanem a nagynéném is úgy gondolja hogy ti gyerekagyúak vagytok!!
    fogadjátok már el az igazságot!!vagy az fájna?
    és nagynénémnek van igaza!!
    fogadjátok már el hogy a külvilág igenis furcsának meg undorítónak tartja ezt!!

    VálaszTörlés
  24. Undorító és gyerekes vagyok ezaaaaaz!!!!!!!!! ^^ Viszont cserébe amiért én ezt elismertem fogadd el hogy te is az vagy mert rendszeresen jársz erre az oldalra és képtelen vagy a nagynénéd nélkül döntést hozni.
    Most hogy te is és én is undorítóak vagyunk akár még barátok is lehetnénk... olyan sok közös van bennünk ^^

    VálaszTörlés
  25. Ja, oké. Ha a nagynénéd mondja, akkor elfogadom. Mostantól fogva szégyellem magam, holnap reggel pedig előtted és a nagynénéd előtt esdekelve megkorbácsolom magam.

    Feed the troll!

    VálaszTörlés
  26. Magyarul kéne, így nem fogja érteni. Oh míg el nem felejtem: Mint szerkesztő nem tudsz arról valamit hogy mikor lesz legközelebb találkozó Bitterman?

    VálaszTörlés
  27. Nem. A szerkesztők nem állnak túl szoros kapcsolatban egymással. Az aktuális vagy ex-jegymestert kellene megtalálni ezzel a kérdéssel. Ha lesz, itt biztosan hírt adnak róla.

    VálaszTörlés
  28. Na végre kicsit enyhült a vita...
    Hány Névtelen van nem tudom eldönteni egyszer az van hogy véd meg minden egyszer ellenséges(azt tudom hogy 2. van de lehet hogy több is.o_O )

    VálaszTörlés
  29. Páran úgy gondoltuk, így hirtelenjében, hogy elemgyunk szombaton a póni büfébe hamburgerezni. aztán átvonulunk a városligeten meg sok helyszínen amit ott helyszínen kitalálunk.

    Semmi extra csak úgy találkozunk. Szombaton 13:00-áig gyűlekezzünk a népligetben, ha van kedve valakinek csatlakozni jöhet.

    Sorry, hogy nem lett meghirdetve, de ez olyan hirtelen jött és még szerintem a mini meetet sem közelíti meg, de jól fogjuk magunkat érezni.

    VálaszTörlés
  30. én úgy tudtam hogy nem lesz több tali mer aki csinálta az elment...
    ag rosszul láttam?
    anyám nem enged el mert szerinte ez hülyeség se én elszökök!!
    (az a sok sértést húgom írta nektek de ezért én meg eltiltottam az elmótól amit anyám szintén utál)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A. HUGOD. ELMÓT. NÉZ??!!?? O M F G.. NOW I'M DEAD. Amúgy ízlések és pofonok, de szerintem a Subway Surfersnél még a fostos elmo is értelmesebb.. Viszont attól még U-TÁ-LOM,, MINT A SZART!!

      Törlés
  31. Hát akkor hugod jól tud káromkodni xD

    VálaszTörlés
  32. igen azt néz engem meg idegesít úgyhogy legtöbbször kinyomom!

    VálaszTörlés