2012. december 10.

MLP Online

A szomorú véget ért rajongói játék egy kellemes meglepetést biztosít mindenkinek a karácsonyhoz.




Pár hónapja kiadták az első teljes értékű részét a programnak az alkotók, és sajnos ez kellemetlen következményékkel járt.

Az eseményre felfigyelt pár jogtulajdonos is, és végül a Hasbronak lépnie kellett. Ennek keretében az MLP Online megkapta a megszűnésre felszólító levelet.

Az ok egyszerű, ha a Hasbro vagy más jogtulajdonos nem lép fel  tudomására jutott jogsértések ellen, akkor a birtokolt jogait elveszítheti. Ennek tudható be javarészt, hogy a G1-es nevekhez és pónikhoz nem rendelkezik már a Hasbro a jogokkal, és ezt nyilván nem kívánják megismételni az aktuális és élő generációval.

A készítők elfogadták a felszólítást, és így felhagytak az MLP Online további készítésével (75%-s készültségen álltak.) A csapat nem szűnt meg, és újabb, szintén pónikkal kapcsolatos munkába kezdtek.

Viszont nem minden veszett kárba, a hozzá alkotott spritesheeteket a közösség számára szabadon felhasználhatóvá nyilvánította a csoport, ezek pedig számos animációhoz és játékhoz jöhetnek jól, ha éppen ilyesmit készítesz.

4 megjegyzés:

  1. hát tudod azért néha megdöbbenek azon, ami az usában megy. valaki megsérti a szabadalmi jogodat, és ha nem irtod ki a világból, el is veszted? és akkor mi van, ha befejezték volna a játékot és felteszik torrentre? a hasbro becsukja a boltot? hát persze.

    mi lesz a következő? a gugli törli a ficeimet a driveomról mert védett póninevek szerepelnek benne? a da leszedeti a pónis képeket? mi lesz a szabad felhasználással?

    VálaszTörlés
  2. A fic-eket, képeket és PMV-ket, meg a többi hasonlót a jóhiszemű felhasználás joga megvédi. Viszont például a feliratos részeket nem, azok simán mennek a kukába, ha a Hasbro-t értesíti valaki.

    VálaszTörlés
  3. Kezdek aggódni a Fighting Is Magic kilátásait illetően....ne vedd észre Hasbro, ne vedd észre! X(

    VálaszTörlés
  4. Én már régen aggódok amiatt és a Pony Kart miatt is. Mindkettővel nagyon lassan haladnak és félek, hogy elhalnak, mielőtt elkészülnének. Bár, legalább az új évad óta a PK honlapján is van némi mozgás.

    VálaszTörlés