2013. január 26.

Brony dokumentumfilm - részlet





19.-én az előző résszel egyszerre bemutatták és a támogatóknak valamint előrendelőknek elérhetővé vált a teljes dokumentumfilm.

Ugyan az alkotás egésze kevesebb, mint huszonnégy óra alatt elérhetővé vált bizonyos megosztóoldalakon, továbbra sem szabad felhasználású a film. Aki szeretné megszerezni legális formában, az itt megteheti.

Egy részlete viszont közszemlére került, mely a hozzá készült animációt tartalmazza, aminek feliratozott változata fentebb látható.

Egyben ez a második előzetes a teljes változathoz, melynek fordítása folyamatban van, remélhetően a jövő hét folyamán elkészül.

33 megjegyzés:

  1. Ezen besírtam! Megmutatom a barátaimnak is, hátha értenek belőle valamit. ;)

    VálaszTörlés
  2. remek már megint egy agybutító borzalom anyák mentsék a gyrekeket bolondveszély!!! fussatok gyerekek!!! ha kedves nektek az hogy ne legyetek kiközösítve!!! nezzétek inkább a spongyabobot vagy a frakk a macskák rémét!!!

    VálaszTörlés
  3. Kedves névtelen, ennyiből a spongyabob is egy debil mese, mert sok értelmet nem találsz benne. Mind amellett vicces persze, de nem sok értékeset tud átadni, ellenben a MLP-val, amiből ha egyetlen részt is megnéztél volna (amit nyilván nem tettél), akkor tudnád, hogy nem agybutító borzalom, hanem ezerszer értelmesebb, mint a ma vetített mese-borzadályok többsége.

    VálaszTörlés
  4. AZt ugyan az a team csinálta mint az Ask CMC-t? Csak a rengeteg utaló oc miatt kérdezem.

    VálaszTörlés
  5. én a régi magyar meséket többre tartom mint ezt...a.... a.... semmit!!!

    VálaszTörlés
  6. am honnan gondolod hogy névtelen1 lány és ha fiú? vagy lehet csak azért ír ilyeneket mert 8 éves kis senki és csak megpróbál szemétkedni mer ez olyan ,,Nagyfiús"/nagylányos viselkedés.. de erre is ugyanaz igaz mit a cigire hiába csinálod nem vagy felnőtteb névtelen1!! ja és ha véletlenül még írni mersz névtelen egyeske: virtuálisa szétrúgom a segged!! ne fikázd már az mlp-t!!! tudod mi az agybutító borzalom? a drága láttos frakk a macskák réme!!! az bezzeg isteníted...

    VálaszTörlés
  7. márpedig magyar gyerek CSAK magyar mesét kellene hogy nézzen pl frakk mazsola és tádé,futrinka utca stb.ja meg még külföldiekből csak hármat nézhet a lányom elmo világa gróver szezám utca a többi minimax mese azonban tabu (igen még a clifford a nagy piros kutya is) de az mlp az tripla tabu!

    VálaszTörlés
  8. Don'T feed the parasprites!
    Tudod, hogy csak trollkodni jár ide...

    VálaszTörlés
  9. A kérdés már csak az, hogy vajon a dokumentumfilm többi része is ilyen jól sikerült-e és hogy megér-e.....12 dollárt? Távol álljon tőlem a rosszmájúság, de nem attól volt hangos úgy fél éve az EqD, hogy túlteljesített a projekt Kickstarter-e? (a Kickstarter-en adományokat/támogatást gyűjthetsz vagy támogathatsz másokat)

    VálaszTörlés
  10. Nem mondom azt, hogy innen kéne erre feltétlen erőforrást áldozni. Az viszont szerintem igaz, hogy megéri az árát, ha onnan nézed; ennyiért az USA területén egy mozijegyet kapsz (nálunk is kettő, ha kijön belőle), ezt bőven megéri.

    Az ár okát pedig a korábbi előzetes cikkében megtalálod.

    VálaszTörlés
  11. Nem arra a szemszögre megy rá, amire számítottam, talán elszórtan néhány nem odaillő elemet is tartalmaz de így is napokig volt indokolatlan jókedvem a megnézése után, már csak azért is, mert ismét láthattam mennyire közvetlenek és egyenlők vagyunk. Mindenképp megéri az árát. :)

    VálaszTörlés
  12. (elolvassa az előző cikket)
    Hát 322022 dollár eléggé sok pénz, de biztos a dokumentumfilm is hosszú, "canon" érintettek, meg persze ott van a "fizikai értékesítés" és a filmfesztiválok.
    De tudnék neki örülni, ha valamilyen rangosabb filmszemlén levetítenék! XD
    NAGYON kíváncsi lennék a résztvevők reakcióira. Az biztos, hogy amennyiben ez megtörténik (csak történjen meg minél hamarabb) akkor az szépet fog szólni(értsd: tényleg szépet, mert az ilyen helyeken gondolom nem Trolloid Marhus Alulinformalensis-ek vannak XD) és a projekt volumenét tekintve ez csak jót jelenthet.

    Ahogy az lenni szokott, megint elszaladt velem a póni.
    A lényeg: Jogos a dolog, várom a további fejleményeket. =)

    VálaszTörlés
  13. Kedves névtelenke!
    Kérlek basztass másokat a hozzászólásaiddal és ne minket! Ezt az oldalt a rajongóknak hozták létre úgyhogy én úgy gondolom hogy a te hozzászólásaidnak itt nincs helye. Erről ennyit. (Bocsi a káromkodásért)

    VálaszTörlés
  14. Mint mondtam indoklás. Levitatkoztalak részvétem

    VálaszTörlés
  15. haha ha de félek betojtam az biztos.... hát ha ti meg elvárjátok hogy itt ne legyen csak olyan hozzászólás AMI isteníti EZT A VIDEÓ NE KATASZTRÓFÁZZÁTOK MEG ELAVÚLTAZZÁTOK LE A JÓ KIS MAGYAR MESÉKET!!! MER HA NEM TETSZENEK AKKOR MINEK VAGYTOK MÉG AZ ORSZÁGBAN?
    HÚZZATOK ANGLIÁBA!!DE TI CSAK AM MAGYAR MESÉKET TUJÁTOK KRITIZÁLNI!! TAKARODJATOK SZÉPEN AZ ORSZÁGBÓL!!

    VálaszTörlés
  16. Első sorban Márk Z; ha ez neked káromkodás még nem hallottál engem baráti társaságban :)
    Másodszorra pedig a kis beszélgetéshez csak fűznék hozzá, ami a yt videók 87%-ban megtalálható, nem kell törődni a trollokkal, ezek többsége nem hogy a cím miatt, de az első betű miatt már leszólja az adott videót/cikket. Ezzel viszont nem az értelmes, ám negatív kritikát íróknak óhajtottam beszólni, ugyanis van különbség negatív kritika és trollkodás között.
    Harmadszorra pedig, pofás kis videó, bár a teljes verzió ára felér nálunk egy VIP jeggyel, de talán megéri.

    VálaszTörlés
  17. Elnézés vérszemet kaptam. Legközelebb ignorálok ígérem.

    VálaszTörlés
  18. úgy tűnik ide is elért a nagy "hungaristák"karmai....Kedves névtelen....úgy tűnik te nem leszel sosem boldog...Nem vagy nyitott....Világ nem csak magyar mesékből áll... Igenis vannak jó külföldi mesék. Mint az Én kicsi Pónim: Varázslatos Barátság!!! Én szerintem eme remekmű tartalmas igencsak fontos tanulságokat...Ha nem tetszik akkor minek trollkodsz itt?

    VálaszTörlés
  19. jészusom mifolyik itt.
    meny haza szálasi, megint részeg vagy.

    VálaszTörlés
  20. de a magyar mesék igenis értelmesek mit ez a szenny!!!!!miaz hogy elavultak a régi magyar mesék?

    akkor ti mit néztetek pornót? gyermekem azért nem nézhet tv mert ma már csak a pónikhoz hasonló szenny árad minden csatornából!hülyék vagytok én mondom...
    ki ne nézne sült bolondnak egy olyan ember aki pónijelmezben rohangál a nyílt utcán?

    VálaszTörlés
  21. Állítólag ha a fejedhez emelsz egy revolvert és meghúzod a ravaszt az a világ legjobb érzése. Főleg egy ilyen szelektív olvasónak mint te. Javaslom minél hamarabb próbáld ki. A MAGYAR MESÉK JÓK TE GYÖKÉRKEFE. HOL OLVASTAD AZT HOGY NEM ÉRTELMESEK, MERT HOGY ITT NEM AZ BIZTOS?!!!!!!!!!! Attól még hogy valamit caps lock-al meg száz felkiáltójellel írsz még nem lesz több az eszmei mondanivalója.

    VálaszTörlés
  22. És a világ legértelmesebb kérdése pluszba.: Ki dönti el hogy mi a normális? Nekem ne akarja egy noname kis senki puszta jóindulatból megmondani hogy mit csináljak.

    VálaszTörlés
  23. Névtelennek üzenem hanem tetszik nem kell nézni."Ha kedves nektek az hogy ne legyetek kiközösítve!!!" ez is az olyan barmok miatt történhet meg mint amilyen te vagy ..... "én a régi magyar meséket többre tartom mint ezt...a.... a.... semmit!!!" Attól hogy te egy begyepesedett makacs ... vagy másoknak nem kötelező annak lenni."TAKARODJATOK SZÉPEN AZ ORSZÁGBÓL!!" Milyen jogon mondasz te bárkinek is ilyet még ha az illető jobban is járna mint ebben a te szeretet országodban sőt talán jobban járna (nem akarok politizálni itt) de ez az ország előbb utóbb halott lesz.
    Menj oda ahol érdekelsz valakit és tényleg ha olyan nagyon jó szülő vagy akkor miért itt töltöd a drágalátos idődet és nem a kicsi leányoddal hmm ? .... Bár tudom hogy hiába jártatom a szám mert felfogni nem fogsz semmit de tedd meg azt a ... nagy szivességet és elhúzol a ... .. -ra :D Én se szarok oda ahol te vagy te se tedd . UI:.az egyik névtelennek igaza van "Don't feed the parasprites!
    Tudod, hogy csak trollkodni jár ide..." hagyjátok rá egyszer majd megunja (vagy nem xD)

    VálaszTörlés
  24. Azzal a feliratos vacakkal nézve nagyon vicces dolgok jönnek ki pl.:brony helyet brownies :D.ÚÍ.:én egy harmadik vagy negyedik névtelen vagyok de semmiképen sem az elöbbiek közül!

    VálaszTörlés
  25. Elnézést de ami a teljes "brony dokumentumfilm" árát illeti csak annyit szeretnék kérdezni hátha valaki tudja ,hogy az hogy pénzt kérhetnek érte hogy lehetséges amikor a Hasbro tudtommal nem adott el jogokat sőt a show mindenét mint monopolium ként védi így csak ők kérhetnek bármiért is pénzt(a fan képek és zenék,videók,stb...engedélyezve vannak de csak addig míg ingyenesen hozzá férhetők (ha pénzt kérnek érte azt könnyen megtámadhatják mint plágiumot hacsak a habsbro stúdió nem kap részesedést vagy ők nem adtak engedélyt szóval nem cifrázom szerintem érthető miért kérdem (ezt ugyanis nem értem).Valakinek netán van valami infója hátha okosabb leszek tőle?

    Amit még meg jegyzésként írok a fent elhangzottakról egy egy gondolat amit meg osztanék:
    Sajnos bár én is nagyon szeretem a MLP-t egy filmgálán animációs filmszemlén nem fog szerepelni se ez se a show egy részesem mert az uralkodó művész társadalom nem szereti le nézik mert (sznobok)az európai animációs és film fesztiválokon meg elsőbbséget élveznek a európai animációk meg túl populista a műsor számukra.

    A nagy magyar animációs mesékről senki még egy brony se mondja hogy agybutító vagy szar ezek értékek amit becsülni kel hiszen ha pl: nincs Mézgacsalád talán a világ sose ismeri meg a A Simpson családot mi szintén érték. De szerintem az MLP-t sem lehet leszólni nem emiatt van csődben a magyar rajzfilm ipar ez a televízió hibája (nem vesznek magyar produkciókat és az állam kevés támogatást ad a készítésükre tudom mert szakmabéli vagyok)
    Ezért egy külföldi műsor sem hibás.
    Értékét meg az mutatja hogy, rengetegen rajongnak érte és ez jelent valamit a legtöbb rajongó ráadásul a felnőtt korosztályba számítható ( hogy miért nem tudom s eddig másokkal konzultálva sem kaptam rá globálisan elfogadottabb választ de talán a műsor ad valami olyan pluszt a nézőknek amit eddig más mese nem adott nekik vagy nem tud már megadni hisz a frakk is nagyon sokk pluszt adott a maga korosztályának a miénknek ez is ad valamit egyszer egy beszélgetés során azt mondta nekem az egyik brony hogy szerinte talán a műsor egy és ezt a legjobb indulattal mondta olyan kis naiv remény érzetet ad meg a nézőknek a mi a egyik legnagyobb érték az embernek ez barátság üzenete. Hiszen ma olyan világot élünk ahol ember embernek farkasa és legjobb barátok döfik egymást hátba ha úgy tartja érdekük így "el kél egy mesebeli jó példa". És bár szerintem túl egyszerű megoldás az amit leszűrt a műsorból egyáltalán nem negatív érték s nem rossz. (ő valószínűleg nem foglya géppisztoly legyilkolni az osztálytársait)
    Ha valaki ráadásul felnőtt pláne szülő és baja van az emberek TV-zési szokásaival fogadja meg azt a tanulságot amit egy másik nagyszerű világszerte elismert sorozat adót az embereknek a Egy rém rendes családról beszélünk. A tanulság ez a televízió feltalálója nem véletlenül adott az ember kezébe távirányítót ellehet kapcsolni a csatornát így tudomást sem kell venni azokról a műsorokról amik nem érdekelnek vagy irritálják, pláne manapság a szülők letudják tiltani a netes honlapokat a böngészőkben így is védhetik a gyemekeket. S én azt tanácsolnám minden troll-nak hogy ezt a honlap letiltó funkciót nyugodtan használ hatja és nem kell másokat basztatni mindenki magán ügye és szíve joga hogy mit néz. (Ha valaki más mondja meg mit nézhetsz akkor egy kib..ot diktatúrában élsz).


    Ja eszem be jutott még valami ki az aki szerint a narrátor karakter hasonlít Morgan Freeman-re. mert szerintem nagyon?

    Donald
    Egy rajongó!

    VálaszTörlés
  26. A dokumentumfilmek (akárcsak a paródiák és sok más) a fair use, tisztességes felhasználás szabályai alá esnek, azaz amíg bizonyos elveket és szabályokat betartva kezelik, addig nem számít semmilyen formában lopásnak, és az így létrehozott szellemi termék minden jogával a készítő rendelkezik, azaz jelen esetben legálisan árulhatja a filmet.

    Ezen túl persze a Hasbro is tud róla, és vélhetően legalább hallgatólagosan támogatta is létrejöttét, például a felhasznált részletek engedélyezésével.

    VálaszTörlés
  27. Köszönöm a választ Thorin.

    Donald

    VálaszTörlés
  28. Hát a Friendship is Witchcraft-nak mennie kellett a fair use ellenére is. =P

    Ami meg Morgan Freeman-t illeti a válaszom nem, mert túlságosan megrökönyödtem (jó értelemben) John tettrekészségén a kész animációt szemlélve. IT'S GOOOOOOD. Capisce? XD

    VálaszTörlés
  29. a TPB-n fent van documentary brony néven van hozzá spanyol felirat de legalább nem kell időzíteni így valószínű könnyebb lessz a fordítás

    VálaszTörlés
  30. Love and tolerate! Ezt soha ne felejtsétek el.
    Ha egy kósza névtelen troll fikázni akar, hát hajrá. Ha ti is gyakrabban járnátok angol oldalakon (no offense), akkor már rég megszoktátok volna. Az a legegyszerűbb és leghatásosabb, ha nem is foglalkoztok a tógerrel.
    (a legtöbb magyar mesét szerettem, de attól hogy magyar vagyok, szerethetek más országból eredő művet is)

    VálaszTörlés
  31. olyan hülyék ezek a bronyk istenem komolyan mondom sorolok pár értelmes mesét:spongyabob parkműsor phineas és ferb caillou gravity falls peerke stb. ezek külön külön is jobbak mint ez mesének csúfolt szar ennyit akartamköszi seggeskedést hülyék!!!!

    VálaszTörlés
  32. Áhháhá!Amiket névtelen"egyeske" írt sírva röhögve olvastam végig!De most komolyan te abban látsz értelmet ha trollkodsz?egyébként a Gravity Falls az igen jó meg a Phineas and Ferb is de a többinek értelmét se látom. Spongebob:értelmetlen néha vicces de akkor is emberek annak van értelme ha a VÍZ ALATT megjegyzem A VÍZ ALATT egy strand ahol víz is van.meg az a rák a szemén hordja a fülhallgatót O_o XDXD

    VálaszTörlés