2013. február 9.

Rövidhírek 03

A sokak által már régóta várt Fighting is Magic csapata megkapta a jogsértő tevékenység felhagyására felszólító levelet a Hasbrotól. Bár jelenleg is keresik a jogi lehetőségeket, vélhetően nem igazán járnak majd sikerrel. Már jelezték, ha legálisan nem folytathatják a munkát, akkor vége fejlesztésnek.

Ezzel a remek programnak jelen formájában biztosan vége, viszont remény akad a folytatásra. Több alkotó, köztük Lauren Faust is figyelemmel kísérte a fejlesztéseket, és a Hasbro lépésére csupán ennyit reagált: "Szeretnétek néhány saját karaktert egy új játékhoz?"



A Forbidden Planet oldalán felbukkant pár remek műanyag figura, az áraik ugyan nem a legolcsóbbak közé tartoznak, viszont európai cégként a szállítási költség jelentősen kedvezőbb, mint a hasonló termékek esetében korábban volt más hasonló oldalakon.

Sajnos a szállítás még így is sokat várat magára, Rainbow Dash és Derpy esetében június a legelső időpont, míg Fluttershy és Dr. Whooves októbertől kerül kiszállításra.



A jelenleg is zajló Nürnbergi játékvásáron a Hasbro bejelentette, hogy az általuk korábban már levédetett Equestria Girls márkanévhez kapcsolódóan új Én Kicsi Pónim filmet készítenek, televíziócsatornák (Hub) számára. Ezzel kapcsolatban további híreket majd a San Diegoi Comic Conon mondanak.

Az egyenlőre nem ismert, hogy ott már bemutatásra is kerül, vagy csupán az adás időpontját, netán egyéb híreket adnak közzé majd. A korábbi hasonló filmek alapján ez egy 60-80 perces "rész" lehet. Mivel korábban már egyértelműen megerősítették a negyedik évadot, tejesen új történet és világ nem várható, viszont elképzelhető, hogy a sorozattal párhuzamos lesz a műsor tartalma.

7 megjegyzés:

  1. Még egy fekete pont a Hasbronak.
    Megértem, hogy védeni kell a jogaikat, de ahelyett, hogy felkarolnák és támogatnák a Fighting is Magic projektet, inkább tiltják. Jó reklám lenne és nekik semmibe nem kerülne. Egy papírfecnivel meg biztosíthatnák, hogy emiatt ne csorbuljanak a jogaik.

    Remélem a fejlesztők kiadják az eddig elkészült anyagot, hogy más csapatok befejezhessék. Sok elkaszált játék született már meg így modként és teljes értékű freeware cuccként.

    Az egész estés póni filmet pedig az évad elején még tűkön ülve vártam volna. Végre egy olyan epizód, ahol egy nagyobb lélegzetű történetet is tisztességesen ki tudnak dolgozni. Viszont mostanában a játékgyárnak igencsak zabszem van a hátsójában és sajnos simán el tudok képzelni egy olyan lehetőséget, hogy ebbe is belerondít.

    VálaszTörlés
  2. 1.: Hasbro, nem tudom mi bajod van, de ezt azért nem kéne.
    2.: A "filmmel" talán végre megvalósul az általam korábban felemlegetett pre-NMM történet bemutatása, aminek nagyon tudnék örülni. :D Amennyiben pedig mégsem valósulna meg a dolog, akkor majd én teszek róla a saját eszközeimmel. XD

    VálaszTörlés
  3. Ezért nem jó, ha 99,9%-ban a piac diktál, mert akkor a rajongók ötletei szinte 0%-ban érvényesülnek, pedíg ahogy látom elég kreatív és aktív a világ Brony közössége, csak sajna folyton falakba ütközik. :(

    VálaszTörlés
  4. 1.: Multicégről van szó, tehát sajnos érthető a Hasbro hozzáállása. Nekik csak a profit számít és az a reklámban, a szerzői jogokban, meg természetesen a játékfigurák eladásában van. :-(
    2.: Remélem a filmben több csődör is szerepet kap. Azért BigMac ide Shining Armor oda, a póniverzum még mindig kanca túladagolásban szenved.

    VálaszTörlés
  5. http://www.thepetitionsite.com/526/847/063/allow-the-continuation-of-the-development-of-mane6s-mlp-fighting-is-magic/ a Mane6 csapat egy petíciót indított, szóval gondoltam belinkelem ide :) gyűljenek azok az aláírások :)

    VálaszTörlés
  6. Azért annyira nem kellene fújolni a Hasbrora, hiszen ennél sokkal több dolgot "betilthatna", mert megvan hozzá a joga!
    Pl a custom handmade termékeket is, hiszen a karakter le van védve. Mindennemű jog a Hasbronál van. Persze eladhat bárki ebayen custom figurát százezrekért is, de simán perelhetné őket a Hasbro.... Szóval ha így nézzük nem is annyira keményített (még?) be. :P

    VálaszTörlés
  7. Igazából a kézzel készült rajongói dolgokat nem tilthatja meg pláne nem perelhet érte a Hasbro. Elhiszem hogy a karakter le van védve de gyakorlatilag "CSAK" egy hasonló játékot készítettél. a Hasbro termékéből csak ihletet merítettél és tudtommal ez nem jogsértő. (javítson ki valaki ha tévedek)

    VálaszTörlés