2013. július 27.

Fanfic: Greywing - A halál hangszere

Greywing - A halál hangszere
[Felnőtt, Dráma, Romantikus]

Luna Hercegnő felkeresi egy régi ismerősét, hogy a segítségét kérje.
A történet az "Equestria Védelmezői" folytatása.


12 megjegyzés:

  1. wtf?
    78 oldal?
    asszem megvan a mai elfoglaltságom...

    VálaszTörlés
  2. nos, akkor kritika... HELYETT önfeledt ömlengés:

    ja és SPOILER veszély!

    hát. komám, shut up and take my money.
    de komolyan, ennél sokkal szarabb sztorik azoknak a 90%a, amik a könyvesboltok polcait borítják.

    Köszönöm ezt az élményt. Erre az érzelmi hullámvasútra jól felültettél, és dobálhattál ide-oda kedved szerint, benyaltam elejétől a végéig az egészet.

    + Amethyst a legjobb karakter akit eddig fanficben bemutattak. Nagyjából így kell kidolgozni egy szereplőt. 100% élethű a hibáival és a többiekhez fűződő kapcsolataival együtt.
    + a párbeszédeknél sosem éreztem, hogy bármit erőltetni kellett volna, folyékony és természetes mind.
    + legalább annyira végigröhögtem a kollégiumban játszódó jeleneteket (amik ráadásul régi emlékeket hoztak vissza), mint ahogy bőgtem a végén.
    + lepakoltam a sörényem az egész mögött húzódó mitológiától, amit szokásos módon titokzatosan odabiggyesztettél, és még ha nem is dolgoztad ki annyira, mint gondolom, akkor is mélységet ad a sztorinak
    + egyszer nem sikerült olyan témát érintened, ami kivágta volna a biztosítékot a headcanonomban.

    - van benne 3 elgépelés. (azt nem mondom meg hol mert annyi kell :P )
    - egy egészen picit nyálas ez a póni <3 lidérc sztori, köszönhetően annak hogy az ilyen fosok mint pl twilight elcsépelték az ilyesmit.
    - egész egyszerűen bámulatos a részletesség, amivel leírod, talán valahonnan a közepéből egy 10 oldalt kivágtam volna azért (de ez nagyon szubjektív)
    - hogy miért kapják el a lidércet, és miért pont amethystre bízzák, az talán kicsit mondvacsinált (és ez persze mit sem számít az egész sztori zsenialitásához képest).

    Az előző ficedhez képest szerintem mérhetetlenül jobb lett azzal, hogy egy szereplő szemszögéből írtad a nagy részét, és az ilyen "god mode" részek kivesztek belőle. Az, hogy ez az egy szereplő mennyire szerethető, és könnyű vele azonosulni, csak hab a tortán.

    összefoglalva le a kalappal, meghajolok a nagyságod előtt, és tűkön ülve várom a következőt :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a gyors postolást!

    Kedves Nite!

    Félelmetesen gyorsan olvasol! Köszönöm az ismételt kritikát! Eléggé féltem tőle, mert így még nem próbáltam írni és Lilyrose közölte velem, hogy ha így fejezem be, akkor agyoncsapom vele az egészet és ne számítsak sok jóra (és visszarakatta velem az epilógust, amit ugyan megírtam, de eredetileg ki akartam dobni ugyanúgy mint azt meg is tettem pár fejezet eredeti végével)

    Mindazonáltal igyekeztem megfogadni a tanácsaidat, szvsz azért sikerült is valamennyire. Bár eléggé kétlem, hogy ha visszaváltok az eredeti műfajra akkor távol tudom magamtól tartani ezt "god mode" dolgot.

    A 3 elgépelésről annyit, hogy HA arra gondolsz amire én, akkor az nem elgépelés. Persze így is az én saram, mert akkor ezek szerint nem volt elég feltűnő, hogy "nem beszélni nyelv". Igaz nyelvtanilag kicsit szét is akartam zilálni a szövegeit annak a bizonyos illetőnek, de csak nem akart sikerülni. Így megmaradtam a fura megfogalmazásoknál.

    Lehet, hogy nyálas vagyok, de egy romantikus sztorit tekintve gőzöm sincs, hogy ez hogyan lenne kiküszöbölhető ^^

    Megjegyzem, egyre jobban félek, hogy a következő évaddal lendületből tökön leszek rúgva a "lore"-osabb részeket tekintve. Előrefele még van ütőkártyám (egy bizonyos szürke pegazussal az oldalán), de visszafele... Bár szeretném ha nem teljesen kéne, de Lunának kell igazat adnom :D

    Folytatás fejben részben már megvan (ej, sejtettem én h kénytelen leszek...), de még nem vagyok vele megelégedve és per pillanat más jellegű projekten "dolgozom", aminek viszont vajmi kevés köze van a pónikhoz. Majd igyexem :D

    Még valami! Ha valaki meg tudja mondani, hogy miért ezt a képet választottam, akkor az virtuálisan kap egy csokit! ;)

    VálaszTörlés
  4. ja, gyorsan olvasok, de erről te tehetsz... gyanútlanul felnéztem hogy mi van, látom greywing megint sunyi módon befejezett egy epic méretű ficet, popcorn elő, kritikaíró jegyzet elő, akkor lássuk.
    öt órával később: ??? popcorn érintetlen, jegyzet érintetlen, zacskó pzs összegyűrve és csak ülök a monitor előtt mint akit fejbevágtak :)

    a három hibába persze semmit nem vettem be amit a lidérc mond, ennyire náci nem vagyok, odaírtad a sztoriban is hogy furán beszél, nekem ennyi elég. ilyen van benne vhol amikor gondolom átfogalmzatad a mondatot és duplán benne maradt az állítmány, de tényleg nem látok neki megkeresni, amikor meg belefutottam, jobban el voltam foglalva a történettel, mint hogy kiírjam.

    megsúgod, mi lett volna a másik befejezés? én el sem tudom képzelni másképp, annyira kényszerpályán mozogtak a szereplők, nagyjából a harmadik fejezettől tudtam, hogy ez lesz (bár bíztam benne, talán luna vagy valaki közbelép és nem, de kellően szemét voltál és végigírtad). de így is kell csinálni, már a legelején megszerettetni a szereplőket, és kijelölni az útjukat, hadd kapjon az olvasó szívrohamot.
    én már a harmadik bekezdésben (amikor a füleit "billegteti") belezúgtam amethystbe, mint ló a gödörbe, ott drukkoltam neki, hogy jól van, így kell beszélni azzal a beképzelt lunával, izgultam érte a börtönben, bámultam a kapcsolatait a szobatársaival (btw fizzy is marhajó sidekick), féltékeny voltam Vibratora, hát persze hogy nem hozzá való, idegesített az elejétől fogva. aztán... várjunk csak, merrefelé megy ez a történet... nem lesz jó, nem lesz jó, állj állj, ne, nenene, úristen, csak ezt ne, térj magadhoz, mentse meg valaki, NEEEM! nabasszus.

    igen, amethyst fiatal volt és buta, és pont azért szerettem, mert voltak hibái. az epilógus már egyenesen g.ciség, még egyszer belémvágod a kést, pontosan ennyit ért ő a történelem nagy játszmái között, amennyi maradt utána.

    nem, ezt a sztorit nem tudom kiverni a fejemből, rágott egész éjszaka :)

    a folytatásról és a god-mode-ról annyit, hogy befogom a szám, ezek után nincs alapom tanácsokat adni neked. megmutattad, hogy képes vagy rá, tudod, mi az a szereplő központú történet, tudod hogy kell feszültséget és drámát írni, ha ezek után úgy döntesz, eltérsz ettől, az a saját művészi szabadságod része lesz (azért majd jól megfikázom :P (vagy tanulok belőle!)).

    és volt képed azt írni, nem fekszik neked a romantika és a dráma. nem hittem volna, hogy a következő sztoridban pont ezzel fogsz kísérletezni. azt meg pláne nem, hogy két történet között, amik fél év eltéréssel készültek, ekkora lehet a változás a pozitív irányba. (még elbénázott körmondatokat se találtam benne!)

    VálaszTörlés
  5. Nem lett volna más befejezés. Annyi történt, hogy megírtam az epilógust, aztán "áhh nem jó!" felkiáltással félredobtam. Charadinnak azért megmutattam, ő azt mondta h nem rossz ez, de ebből sem derült ki semmi. Lilyrose meg elolvasta a végét és azt mondta, hogy így az egésznek semmi értelme :D
    (azaz a *** utáni részt szedjem ki)
    Na mondom abból nem engedek, akkor már inkább visszarakom az epilógust, ha már ennyire érthetetlenre sikerült a vége. Most elgondolkodtattál, hogy lehet, hogy nem csak túlködösítettem, de egyenesen félreérthető is voltam. Húha, lehet, hogy ebből nem jövök ki túl jól :/

    -SPOILER-

    Főleg mivel elkövettem egy saját magam elleni merényletet, s készülök a következőre. Utálom pl ha valaki a folytatásban felhozza XY rokonát. Kövezzetek meg, nem tudtam ellenállni.

    Tényleg nem értek a romantikához. Éppen ezért eredendően stílusgyakorlatnak szántam ezt az egész írást. Nagy hatással volt rám az "Eljőnek az ünnepek". Azelőtt el se tudtam képzelni, hogy ilyesmit élvezni tudok, hiszen majdhogynem lépésről lépésre tudtam, hogy mi fog történni. Ha ennyire előrelátható a cselekmény akkor... mi a fene? Hogy csinálod, hogy nem tudom letenni? Hát mondom, ilyen nincs, ezt ki kell próbálnom...
    Sunyi burkolt célom volt, hogy a címmel rádhozzam a frászt :D De nem, ennyire troll azért nem vagyok XD

    Most tényleg elgondolkodtam, hogy lehet, hogy pár dolgot nem csak hogy messziről, de egyenesen túl messziről indítottam. Ezek pedig: Amethyst neve, a fic címe és a hozzá választott kép. Majd még kitalálom, hogy "jóvá tudom-e tenni". :D

    VálaszTörlés
  6. kössz a célozgatást, egy büdös mukkot nem értettem az egészből - fafejű is vagyok és a memóriám is szar úgyhogy most csak ???? lebeg fölöttem és azon filózok mi felett siklottam át, de tudod mit?

    LÁLÁLÁLÁLÁÁÁ Nem hallottam semmit!

    majd a következő írásodban jóvá teszed :D

    VálaszTörlés
  7. Okidokiloki!
    Tudom, elég kaotikus tud lenni néha a gondolatmenetem. Lehet jobb lett volna, ha nem kezdek el a levegőbe utalgatni. Bocsi ^^

    Ígérem, nem mondok semmit. Viszont most egy darabig tuti szünetelek és max olvasni fogom a ficeket. A jelenlegi ötleteimmel nem vagyok maradéktalanul megelégedve (igaz úgyse úgy sikerülne ha elkezdeném leírni), alább adni viszont nem szeretném :D Majd még filózok a problémán, addig "technikai szünet" :D

    És persze örülök, hogy tetszett és mindig szívesen veszem a véleményed!

    Természetesen ha bárki másnak van hozzáfűznivalója, azt is boldogan meghallgatom ;)

    VálaszTörlés
  8. Szia Greywing
    Volnál olyan kedves bejelölni engem facebookon, mert szeretnék veled beszélgetni:
    https://www.facebook.com/farkas.patrik.02?ref=tn_tnmn

    VálaszTörlés
  9. Szervusz!

    Nagyon szívesen beszélgetek, de nincs facebook profilom és az iwiwre is kb 2 éve nem néztem már fel (I know, I'm an alien)

    Ha ez esetleg megfelel, a ficekkel meg bármi brónisággal kapcsolatos címem: greywinghun@gmail.com
    Ezt azért 1-2 naponta szoktam is nézegetni.

    VálaszTörlés
  10. Oké... hát ez kib*szott jó lett!! Minden tisztelet a tiéd! :D az elején nehézkesen kezdem el olvasni (mint kb minden írást) de a végére annyira begyorsultam mint a tardis amikor Jack Harkness kapitány rácsimpaszkodik xdd az epilogusnál meg kész katarzisbomba robbant bennem :D nagyon várom már a következő írományodat :D (jah és rám pozitívan hatott hogy egy-két szállal összekötötted az előző írásoddal)

    VálaszTörlés
  11. Az a hasonlat! XD

    Örülök ha tetszett! Köszönöm az elismerő szavakat! Jólesik, hogy van visszajelzés. Így van ami motiváljon, hogy nem csak 2-3 embernek írok, hanem érdekel azért mást is ^_^

    A következő rész (mert folytatás lesz ez is lényegében) jelenleg még igencsak félúton van, de amikor csak van időm, írom. Remélem az is tetszeni fog! ;)

    (azért írok vissza ilyen későn, mert ennél a ficemnél elfelejtettem feliratkozni az új megjegyzésekre :3)

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés