2013. július 3.

Lauren válaszol, 1. rész

Lauren Faust, akit nyilván nem kell bemutatnom, az elmúlt hetekben alászállt az Olümposzról, és Twitteren illetve 4chanen megválaszolt néhány kérdést a sorozattal kapcsolatban. Az első bejegyzésben, kissé megkésve, a Twitteren szereplő beszélgetéseket olvashatjátok.

K: Ki állt elő Nagy Mac (Big Mac) "Eyup"-jával és mire vagy legbüszkébb a sorozaton végzett munkádban?
V: Én voltam. Bizonyítani, hogy egy "lányos műsor" is lehet élvezhető a célközönségen kívül.

K: Honnan jött a felélősdik (parasprite) koncepciója, és hogy Cukorfalat (Pinkie) zenével csalja el őket?
V: A hamelni patkányfogó és a "The Trouble With Tribbles" (megj. Star Trek epizód) inspirálta őket.

K: Hallottam pletykákat, miszerint Trixit eredetileg csőrnek szántátok. Mik voltak az eredeti tervek vele kapcsolatban?
V: Igen, Trixit az eredetileg, mint hím nemű karaktert írtuk meg. A Hasbro kérte, hogy legyen kanca, a történet viszont nem változott.

K: Melyik az a történet, amit nem sikerült vászonra vinni?
V: Amiben a főhősök találkoznak egy pónival, akit egy szarvas nevelt fel, és maga is azt hiszi magáról, hogy szarvas. Almás (AJ) és Szivárvány (RD) vitatkoznak, melyikük mondja el neki az igazat. A póni magától rájön és a szarvassal marad, aki felnevelte.

K: Koncepcionális kérdés, hová lesznek a Szivárvány házából szivárgó szivárványok? Hívnia kellene a pegazus-vízvezetékszerelőt?
V: Eloszlik a légkörben. A házat még azelőtt terveztük, mielőtt eldöntöttük volna, hogy készül a szivárvány.

K: Lunában még mindig ott van Lidérctáltos (Nightmare Moon)? Csak mert amikor átváltozott, a szőre színe és a cukijegye is más lett.
V: Lidérctáltos a benne megbúvó féltékenységre támaszkodik, melyek előtörtek. Talán újra felélesztette - vagy valaki más iránti féltékenységről van szó.

K: A Cukijegy krónikákban miért hagyja el Almás a családját Nyeregerért (Manehattan)?
V: Kalandvágyból. Meg akarta ismerni a farmon túli világot.

K: Miért jött Cukorfalat Pónifalvába? Tudnak róla a szülei?
V: Attól tartok erre nincs kész válaszom. De ha rajtam múlna, azt mondanám, szerette a családját, de egyszerűen unatkozott és keresett egy helyet, ahol új arcokkal találkozhat és sokat szórakozhat. Nem illik egy kőfarmra.

K: Még valami háttértörténet Almás szüleiről? Meg sem voltak igazán említve, mint az előélete részei.
A: Nem tudom végül mi lesz a kánon, de a nézeteim szerint már nem élnek. Soha nem gondolkodtam rajta, mi is történt velük...

K: Úgy hallottam, Kádencia (Cadance) már az első évad során a tervezőasztalon volt. Mik voltak az eredeti tervek?
A: Ő nem került szóba a második évadig. Arra az epizódra született.

K: Mennyi munkát adtál bele a látványtervezésbe?
V: Sokat. Én terveztem a fő és a fontosabb mellékszereplőket. Én válogattam ki a művészeket, akik a háttér stílusát tervezték, illetve ellenőriztem és jóváhagytam az első évad összes vázlatát. Sok állatot is én terveztem az első évadhoz.

K: Mi történt volna, ha Celesztia hercegnő nem küldi a holdra Lidérctáltost? Lidérctáltos győz?
V: Igen. Celesztiának nem volt más választása, mint száműzni húgát, különben az éjszaka örökké tartott volna. Nehéz szívvel, de megtette.

K: Korábban kérdeztem, miként szerepelt Vidorka (Cheerilee) az eredeti tervekben.
V: Kezdetben sehogy, de a világ része volt. A Hasbro kérte, hogy legyen benne, ezért úgy döntöttem, a Cukijegy Lovagok tanárává teszem.

K: Az első részben a legenda úgy szólt, a csillagok lehetővé teszik Lidérctáltos menekülését, és később négy csillag szabadította ki őt. Áll emögött bármiféle ősi tudás?
V: Az volt a célja, hogy úgy hangozzék, de a részleteket sosem gondoltuk ki.  Szórakoztató lenne kitalálni. Vannak más lények is, akiket száműztek? Mit csináltak? Ki száműzte őket?

K: Nem konkrét kérdés, de tudsz mondani valami mókásat Trixiről, amit nem tudunk? Köszi!
V: Ő is járt Celesztia varázsiskolájába.

K: Mi volt az elgondolás Tüsi (Spike) Páratlan (Rarity) iránti fellángolása mögött?
V: Amikor a pilot azon jelenetét írtam, ahol Hajnal (Twilight) először találkozik Páratlannal, érzékeltetnem kellett, hogy Páratlan kivételesen szép. Ekkor hoztam fel az ötletet és végül megmaradt.

K: Szólnak róla pletykák, hogy eredetileg hím tagjai is voltak a hatosfogatnak. Igaz ez? És kik lettek volna azok?
V: Nem igaz. Mindig lányok voltak.

K: A kérdésem, hogy amikor kitaláltátok Manehattant, a több városrész is tartozik hozzá (pl. Bronx, Queens)?
V: Nem terveztünk ennyire előre. Ha a történet oda visz és szükségünk lesz a környékre, majd akkor kitaláljuk. Jó ötletnek tűnik.

K: Milyen érzés, hogy megvan a képességed arra inspirálni másokat, hogy jobb hellyé tegyék a világot?
V: Elképesztő és hihetetlen.

K: Elmondtad nekem, amikor @BronyCon-on beszélgettünk, hogy volt egy neved Berry Punch számára. Megosztanád velünk?
V: Úgy neveztem Pinot Noir! Ezt az italt választottam, amikor az MLP-n dolgoztam. Sok álmatlan éjszakán átsegített.

K: A Madár a patán (Bird in the Hoof) c. részben miért volt Rebegőcskénél (Fluttershy) Hajnal és Cukorfalat gála ruhája?
V: Óóó! Oké. Attól tartok a válasz unalmas lesz. Időt spórolt a rajzolóknak, hogy korábban tervezett ruhákat használtak. Praktikus, költségcsökkentő okai voltak, nem kreatív.

K: Hol volt Celesztia, amikor feltűnt Lidérctáltos? Ne mond, hogy nem gondolkodtál előre. Ne akard lerombolni más elméleteit.
V: Úgy gondolom, még fiatalok voltak és ugyanabban a kastélyban éltek, talán a szüleikkel. Ez a rom volt a premier epizódban. Mielőtt Lidérctáltos megjelent Pónifalvn, beugrott Vágtaszegre (Canterlot) megkeresni Celesztiát és varázserejével a Napba száműzni. BOSSZÚ!

Elképzeltem őket a szüleikkel, igen. Azt kívánom, bár csinálhatnék egy sorozatot Celesztia és Luna fiatalságáról.

K: Luna és Celesztia voltak a Harmónia Elemei egyedüli viselői, vagy volt mellettük másik négy? Mely elemeket képviselték?
V: Igen, ők fedezték fel. Mindkettejüknek volt három-három, de soha nem gondolkodtam, melyik kihez tartozik. Amikor Celesztia húga ellen használta őket, többé nem viselhette. Meg kellett várnia Hajnit és barátait, hogy újraélessze őket.

K: Hallottam, de sosem láttam bizonyítékot rá, hogy Ditzy Doo valójában egy másik póni, nem Derpy. Ez igaz?
V: Igen. Ditzy Doo a Télmúlatáshoz (Winter Wrap Up) íródott, még a Derpy jelenség előtt. Megőriztem a nevet a tarsolyomban, ha újra szükségünk lenne Ditzy karakterére. Amikor a rajongók a megszállottjai lettek egy bandzsa háttérpóninak, arra gondoltam, lehetne ő Ditzy, de aztán ti elneveztétek őt és nem akartam az utatokba állni. Ő csak egy név, de nem terveztünk pónit hozzá.

K: Mi történt, amikor Hajnal kiköltötte Tüsi tojását és a varázsereje elszabadult?
V: Hű! Nem hittem, hogy bárki is megkérdezi. És épp az utolsó pillanatban. Volt egy mágikus kitörése-- az első. Nem tudta irányítani. Celesztia érezte a HATALMAS mágikus képességeket, oda rohant és egy "dugóval" elzárta. Majd eldöntötte, személyesen fogja őt képezni, remélve, hogy (a barátságon keresztül) megtanulja maga is kontrollálni erejét.

K: Tehát Celesztiának hátsó szándékai voltak?
V: Tudta, hogy Hajnal lehet a kulcs az elemek újraélesztéséhez... és még néhány dologhoz, amiket elterveztem, de már nem valósulhat meg.

K: Miért voltak Doctor Whooves-nak szárnyai az 1. évad 16. részében?
V: Hacsak a rendezőknek nem volt valami terve, amiről én nem tudtam, egyszerűbb volt felcsapni egy pár szárnyat egy már meglévő földi pónira, mint megtervezni egy teljesen új karaktert. Csak idő és pénzspórolás.

K: Tüsi kora: serdülő, kiskamasz, kisiskolás korú?
V: Úgy gondolok rá, nagyjából 8 év körüli.

K: Gyémántiara (Diamond Tiara) és Ezüstkalán (Silver Spoon) kezelhetők egyenrangú szereplőkként, vagy különböznek (vezető/alárendelt)?
V: Meghan találta ki kettejüket, szóval ő jobban tudja. De én úgy láttam Gyémántiara a vezető és Ezüstkalán követi. Előbbi, meglátásom szerint, valamivel aljasabb. Ezüstkalán kedves is lehetne, ha más barátot választ.

K: Tanács egy magamfajta feltörekvő grafikusnak, aki a haditengerészetnél ragadt egy kicsit?
V: A legjobb tanácson, hogy soha ne add fel a rajzolást. Képzeld el, hogy van benned 10000 pocsék rajz, amiket ki kell adnod, mielőtt elég jó leszel. Ne csüggedj, a gyakorlás biztosítja a fejlődést. Folytasd a tanulást. Ha nem tudsz órákat venni, keress egy könyvet vagy online tanfolyamokat.

És ennyi volna az első csokor, a közeljövőben érkezik még egy folytatás.


3 megjegyzés:

  1. "Trixit eredetileg csőrnek szántátok"

    Most elképzeltem egy kék csőrt, aki varázsol.

    VálaszTörlés
  2. Ez volt eddigi minden idők legérdekesebb posztja.

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó! Felszeretnék rakni én is kérdést, csak meg kell találnom :P (ja meg regisztrálni, de megéri)

    VálaszTörlés