2013. szeptember 14.

Fanfic: Zimmer550 - A szivárványgyár 2

Zimmer550 - A Szivárványgyár 2
[Felnőtt, Erőszakos, Horror]

A Szivárványgyár az egyik legnagyobb talány. Sam, Dávid, Elli és Niki bemerészkedik a gyárba, hogy leleplezzék azt a sok rettenetes dolgot, ami ott bent zajlik. Ez azonban nem megy zökkenőmentesen és kitör a baj. Vajon hőseink élve megússzák, vagy ők is a gyár áldozatai lesznek?


29 megjegyzés:

  1. Ha nem lenne tele helyesírási hibákkal egész jó lehetett volna de így...

    VálaszTörlés
  2. Zimmer550, arról ugye tudsz, hogy már van hivatalos folytatás Pegasus Device címmel?

    VálaszTörlés
  3. Ritkán kritizálok, de valami fájdalmasan siralmas ez a helyesírás:D Élvezhetetlen.

    VálaszTörlés
  4. Látom te se nagyon látogattad a magyar nyelvtanórákat... Nem, nem olvastam el a műved, mert az előttem szólók már elijesztettek tőle, de igazából elég volt csak ránéznem és már láttam, mivel van dolgunk... Az angolok írják idéző jelekkel a párbeszédeket, a magyarok gondolatjeleket használnak. Olvass el egy magyar mesekönyvet, mielőtt írónak próbálod kiadni magad. >.>

    "Üdv rajongók..." Give me a break...

    VálaszTörlés
  5. Samson:

    Vagy lehetséges hogy diszgráfia? mondjuk még ha az is akkor is valakivel mindenképpen le kellet volna elellenőrizni a fanfárt és ki kellet volna javítani a helyesírási hibákat reméljük legközelebb figyelni fog ere az író!

    Egyébként nem tudom mi ez a írónak próbálod kiadni magadat miért aki minden más fanfic készítő már írónak számít mert jó a helyesírása? a fanficet ara jók hogy leírjuk mi van a fantáziákban nem azért hogy írók legyünk! :)

    Hát azért hogy valaki hivatalosan is író legyen azért ahoz nem csak annyi kell hogy írsz egy történetet amiben nincs helyesírási hiba...

    VálaszTörlés
  6. Samson:

    Jaj de jó elgépeltem meg a javító hülyeségeit raktam bele a kommentembe na látjátok nekem se jó a helyesírásom de ha fanficet írok mint pl az Alternatív világ ott törekedtünk ara hogy ne legyen helyesírási hiba bár biztosan volt...

    Mindegy remélem azért érthető volt a komentem...

    VálaszTörlés
  7. Zimmer550:
    Elöször is a helyesírási hibákért elnézést kérek, sajnos diszgráfiás vagyok. Köszönöm a tanácsot legközelebb elolvastatom valakivel mielött beküldöm.
    Másodszor, a Pegasus Device-ról nem tudtam.

    VálaszTörlés
  8. Idézet a Wikipédiából: "A diszgráfia nem betegség, nem is fogyatékosság."
    Tehát leküzdhető. Javaslom, hogy kezdj el valamit tenni ellene, mert különben nem lesz jó véged! Értsd meg, a jövőd függ tőle!

    VálaszTörlés
  9. Bocsánat, ez megváltoztat mindent. Én is azt javaslom hogy ellenőrizd le valakivel, mielött elküldenéd!:)

    VálaszTörlés
  10. Samson:

    Hát a Dixgráfiához nem azért írják hogy nem betegség meg fogyatékosság mert nem teszi tönkre az embernek a személyiségét egyébként a Diszgráfia nem lehet tejesen leküzdeni vagy legalább is nagyon nehéz inkább csak javítani lehet rajta meg kőnyű azt mondani hogy tegyél ellene hát pl ott vannak még a pl a: Autisták mondjuk na értitek tehát azért ezek nem olyan dolog amiket csak úgy le lehet vakarni az ember hátáról egy kis tanulással és fejlesztéssel! De csak úgy meg említettem hogy az Autistának is több fajtája van de most ez mindegy a lényeget gondolom értitek sajnos akiknek ilyen jelegű problémájuk van azokat másképpen kell kezelni és rengetek dolog nehezebben vagy nagyon nehezen megy nekük de pl nem tudom láttátok azt az ember akinek se lába se keze még is boldog életet él van egy szép családja meg ilyenek szóval én is azt ajánlóm legközelebb nézd át a fanficet és javíts a dolgokon és tudom milyen Zimmer550 mert én is Diszgráfiás vagyok! :)

    VálaszTörlés
  11. Na jó... most lett elegem ebből a diszgráfiára fogom a lustaságom című baromságból... A Diszgráfia egy kellemetlen agyi rendellenesség, de semmi több. Nem betegség. Az egész csak arról szól, hogy az illető néha felcserél néhány betűt meg egyéb apróságok. Tudom, mert én is az vagyok és képzeld, le tudom küzdeni. Elmondjam mi a titka? Fegyelem és az, hogy elfogadom ennek a tényét és mindent megteszek, hogy ne legyen mások számára feltűnő.

    Ennyit erről. Szóval senki ne merje a csapnivaló helyesírását erre fogni. A nyelvtani szabályok ismeretének a hiánya és néhány betű felcserélése, kihagyása, betoldása között elég nagy különbség van.

    És, hogy témánál maradjak. Átfutattam ezt a kis sztorit a helyesírás ellenőrzőn és valóban. Vannak benne diszgráfiás tünetek. (Amiknek kb a 95% ezek szerint javítható lett volna.)De ez nem változtat a tényen, hogy tele van elég komoly nyelvtani szabálytalanságokkal is.

    Lényeg a lényeg. Ha ezt időre kellett volna összedobnod, akkor azt mondom oké, igazad van, de itt senki sem sürgetett. Annyi időt lehetett volna rászánni a tökéletesítésére, amennyit csak akarsz. Szóval a trehány munkára nincs bocsánat.

    És ahogy már korábban is írták, tegyél ellene, ha írni akarsz.

    Zárásként még valami Samson-nak:
    Nézd meg utolsó oldalt és rá fogsz jönni, miért tettem panaszt arra a bizonyos dologra.

    VálaszTörlés
  12. +1

    lehet hogy Silence nem fogalmaz túl szelíden de azért igaza van. azt értem, hogy elsősorban azért írsz, mert valamit ki akarsz adni magadból, de ha már úgy döntesz, nem rakod azonnal a fiókba, hanem beküldöd valahová, hogy más is elolvashassa, akkor megtiszteled az olvasóidat annyival, hogy átmész rajta egy helyesírás ellenőrzővel vagy valakivel átnézeted, betartod a formai szabályokat, stb. különben, mint a mellékelt ábra mutatja, senki se fog egy pillantásnál többet vetni rá, mielőtt habzó szájjal billentyűzetet ragadna...

    VálaszTörlés
  13. Samson:


    @SilencetheUnicorn

    Dixgráfiás emberek között vannak súlyosabb és kevésbé súlyos essetek attól még hogy neked jobban megy a helyesírás lehet más Dixgárfiásnak nehezére esik!

    Nite SHU@

    Igen így van én van nekem se jó a helyírásom de amikor én írtam a fanficemet az ismerősomél törekedtünk arra hogy úgy publikáljuk hogy minél kevesebb helyesírási hiba legyen benne szóval abban igazatok van hogy alap dolog hogy ha valaki fanficet ír akkor csak úgy küldje be hogy előbb átnézte valakivel és kijavitoták a helyesírási hibákat és hogy megfelelő! egyébként nem értem Biterman miért nem elellenőrizte mielőtt nyilvánossá tette volna hogy ö azért mondhat volna neki hogy elöbb javítsd ki a helyesírási hibákat és utána publikáld

    Ja és elkel mondanom hogy én nem olvastam még a fanficet én csak a komentekre válaszoltam! :D de a komentekböl látszik látszódik hogy sok a helyesírási hiba benne de ami a lényeg:

    1. Dixgráfián lehet javítani hogy kevesebb probléma legyen a helyesírással!

    2. Elenörizd le és ha jó publikálhatod ha nem mondjuk sok a helyesírási hiba kérj segitcséget hogy ezeket a helyesírási hibákat javitcsák ki javaslom hogy egy fanficet közösen írjon valaki ha rossz a helyesírási hibái mert akkor ki tudjátok azonnal javítani és lehet esetleg jó ötletek ad az akivel együtt írod a történetet de ha egyedül akarod akkor is javítsd ki!

    3: SilencetheUnicorn@ Legyünk megértőék az ilyen emberekkel legalább is azzal aki értelmes és tényleg nem direkt rossz a helyesírása és ha én nem javítanám ki ezeknek a komenteknek a helyesírási hibáit olyan sokat találnátok hogy biztos valaki belém kötne szebben fogalmazunk azért ha valakinek ilyen problémája van nem egy embert ismerek akinek nagyon rossz a helyesírása mert Dixgárfiás vagy akár tényleg elbaszta a nyelvtan órákat de még is normális és értelmes ember!

    Egyébként tényleg amit írtál hogy "Az egész csak arról szól, hogy az illető néha felcserél néhány betűt meg egyéb apróságok"

    Nos szerintem ha neked csak ennyi a problémád nem igazán lehetsz Dixgráfiás vagy nagyon jól megy neked az írás Dixgáfián belül és ennek örülni kell de attól még ne hidd azt hogy mindenkinek ugyan olyanok a Dixgráfiás tünetei na ennyit akartam!

    És most már fejezzük be mindenki elmondott amit akart lényeget mindenki érti szerintem

    Jó nem azt mondom hogy hogy Biterman enek az egész cirkusznak most a szervezője bár igaz ha szólt volna a srácnak hogy ezt még ne publikáld hanem elöbb javítsd ki a helyesírási hibákat akkor valószínűleg nem lett volna ez a cirkusz és ennyi komment sem! :D

    SilencetheUnicorn@

    Örülök hogy neked nincs ennyi problémád a helyesírással és biztosan sokat tettél érte! :) Szóval gratulálok neked és további sok sikert az életben és ezt most mindenkinek kívánom aki ezt a kommentet olvassa! :)

    ÜDV!



    VálaszTörlés
  14. @Samson

    Mielőtt kitettem, előző nap még küldtem neki ey üzenetet, hogy ilyen helyesírás mellett számíthat egy efféle kommentviharra, aztán rábíztam, hogy megkér-e tartsam vissza, amíg javítja, nem felelt, kitettem.

    VálaszTörlés
  15. Samson:


    Bitterman@

    Probléma az hogy ez elégé olyannak tűnt hogy nem törődöm reakció volt nem mindenki van fent mindennap a fórumon és nem mindenki tud elsőnek válaszolni te se válaszoltál nekem Biterman az első nap amikor elküldtem neked privátba nem rég egy levelet legközelebb ilyen ne csinálj ha te lennél ha helyében biztos nem örültél volna neki szóval legközelebb ilyet ne csinálj Bitterman nem kellet volna meg kellet volna várni a válaszát és addig nem rakod ki a fanficet

    ennyi! :)

    Pl írtam valakinek egyszer és csak pár nap múlva válaszolt szóval legközelebb ilyenekre gondoljál mert ha nem raktad volna ki és úgy hogy számítótál ere hogy ilyen cirkusz lesz akkor végül-is te is hibáztál a dologban legközelebb ilyet ne és ezt nem sertésből mondom!

    VálaszTörlés
  16. @Samson

    Na már ne is haragudj, de ezt másra fogni igazán nem szép dolog. Azzal, hogy az író nyilvánosságra hozta az írását, vállalta a felelősséget is érte. Ő és nem pedig bárki más.

    Egész egyszerűen csak arról van szó, hogy ha tudja, hogy ilyen jellegű problémája van, akkor teljesen nyugodtan ellenőrizhette volna saját magát, vagy megkérhetett volna erre mást.

    Azzal viszont, hogy elküldte, azzal annyit jelzett, hogy ő kész van. Bitterman pedig volt olyan kedves, hogy felhívta a figyelmét a hibá(i)ra. Ezt inkább megköszönni kéne neki, nem pedig... ez. Főleg hogy nem lektorálásra lett felkérve, hanem postolásra...

    És nyugi, ha ez fontos, szerintem utólagos javításra is van lehetőség :)

    VálaszTörlés
  17. Samson:

    Nézd, nekem, másoknak meg magadnak is annyit és addig magyarázhatod ezt, ameddig csak akarod, de ez akkor sem fog változtatni egy fontos dolgon:

    A Diszgráfia tényének megállapítása valakinél nem azt jelenti, hogy kap egy "Ingyen szabadulhatsz a helyesírási problémáidnak a börtönéből" kártyát az életben. Ha így fogod fel, akkor megérdemled a sorsod és ami ezzel jár. A való életben senkit sem fog érdekelni a problémád. Az, hogy ezt megállapítják rólad, az nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve rákényszerítheted a környezetedet arra, hogy szemrákot kapjon az írásodtól. Éppen ellenkezőleg. Ez egy figyelmeztetés neked, hogy egy ilyen hátránnyal kell majd leélned az életedet és sajnos bele kell törődnöd abba, hogy emiatt mindig hátrányban leszel ezen a téren.

    A saját esetemről nem fogok kiselőadást tartani, mert nem szokásom a nyilvános panaszkodás. (Ahogy Rarity mondaná: Nem panaszkodok, kritizálok dolgokat.)

    VálaszTörlés
  18. Samson:


    ... Olyan válaszokat irtok mint ha nem is olvastátok el amit írok akkor elmondom a lényeget:

    Ha elküldi akkor mindenképpen előbb lekellet volna elellenőriznie a fanficet

    De ahogy látom Greywing nem érteted mit írtam akkor leírom megint

    A Srác hibás volt abban hogy nem figyelt a fanficre le elellenőrizte volna és valóban nem kellet volna beküldeni de ha már ö beküldte és Biterman azt mondta neki hogy figyelj ha ez így ki kerül az oldalra akkor számítasz negatív kritikákra és ahelyett hogy megvárta volna mit válaszol inkább kirakta mert nem válaszolt azonnal.

    SilencetheUnicorn@

    Pontosan ugyan ezt mondta oké hogy Dixgráfiás a srác de nem attól még nem kell senkinek se szemrákot kapnia a helyesírásod miatt ha egy ilyet akarsz publikálni elellenőrizd le és javítsd ki valakivel ugyan ezt mondtam nem értem minek kell ugyan azt válaszolni amit már leírtam és nem értem hogy miért kell azt mondani hogy én Bitermant hibáztattam pedig nem csak megvárhata volna mit válaszol a srác és akkor lehet kijavított volna és azután publikálta szóval Bitermanak meg kellet volna várnia mit válaszol és jobb lett volna ha nem rakja ki!

    És sajnos az ember követ el olyan hibákat amire mondhatjuk hogy hát nem kellet volna és nagy hülyeséget csináltál mit hogy a srác publikálta pedig tudja hogy Dixgárfiás de sajnos az ember követ el ilyen hibákat és utána tudja hogy hülyeséget csinált de amikor megtesz azt a hibát akor még nem tudta hogy hibázót!

    És igen én is ajánlóm hogy ha ez a fanfic fontos akor ujrakéne irni és akkor jobban fog tetszeni az embereknek! :)

    Na most már kérek mindenkit fejezzük be mert semmi értelme enek a komment vitának és ugyan azokat is elmagyaráztam amit te SilencetheUnicorn hogy attól még hogy Dixgráfiás vagy nem kell ugy kirakni valamit hogy televan helyesírási hibákkal és akkor hát bocsi Dixgárfiás vagyok meg azt hogy lehet rajta javítani és stb... de ugyan ezeket már leírtam a kommentekben nem értem miért kell ugyan ezeket leírni nekem válaszba...

    Bitetman igy utoljára és tényleg utoljára mert most már fejezük ezt be két dolgot javasolnék:

    Töröljük a kommenteket vagy pedig az egész posztot töröljük és mondjuk meg annak aki írta hogy újra publikálni fogod ha kijavítja a helyesírási hibákat és elfogadható lesz vagy nem tudom...


    Amúgy ezeket a dolgokat ebben a komentben aminek ez a jelzője hogy: 2013. szeptember 16. 16:03 ott ezeket ugyan úgy leírtam ja és SilencetheUnicorn tejesen megértem miért nem akarsz beszélni róla nem tartozik senkire magányügy annak mondod el akinek el szabad mondanod! :)


    ÜDV

    VálaszTörlés
  19. Valakinek nincs kedve le fordítani a pegasus device-t? XD

    VálaszTörlés
  20. Na ne! még mindig rosszul leszek ha erre gondolok!
    Viszont érdekes fordulatokkal van tele. De észrevettem pár hibát: Sok helyesírási hiba; Applejak (applejack) Dashi (dashie), Unikornisok és földi pónik nem képesek repülni. de van egy ige amitől tudsz járni a felhőn, de akkor valaminek fel kellet volna hozniuk őket van egy olyan ige is amivel szárnyakat növesztesz de a fanfic nem ír semmilyen szárnyakról. Megértem ha az író nem akart vele sokat foglalkozni, mert én se fordítanék sok időt egy ilyen horrorisztikus történet folytatására mint a Rainbow factory

    VálaszTörlés
  21. Wow! Amennyit szidtátok, ez eddig lett az év ötödik leglátigatottabb fanfic bejegyzése. :O

    VálaszTörlés
  22. Még néhány kelletlen megjegyzés: ha Ellie unikornis méirt nem tudott elteleportálni?!, a legvégén a harcot sem értettem követhetetlenné váltak az események, és csak úgy összegzés képp: ha Rainbow Dash a hűséget képviseli és hű marad barátaihoz akk Scoots kivégzésével megtagadná saját magát. Sokszor újra meg újra megnéztem a "Verseny Clotsdaleben-t((--remélem jól írtam)" és Dashnek az égvilágon SEMMI KÖZE NINCS A GYÁRHOZ! Ő az időjárással foglalkozik (a felhők tologatásával) és csak anny köze van a szivárványhoz, hogy azt húzza maga után. Amúgy Scoots aerodinamikailag képtelen repülni (mivel túl kicsik a szárnyai. ezt abból következtettem ki, hogy amikor Dash kis korában már repült mint a villám akkor ő még csak a teste közepét bírta megemelni.) Elnézést a sok kritikáért de úgy éreztem ezekre a hibákra rá kellett világítanom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán ha elolvastad volna az eredeti Szivárványgyárat, akkor most nem röhögne mindenki rajtad.

      Törlés
  23. Hát engem nem is érdekelt a helyesírás,engem a történet érdekelt.Bár az fura volt ha RD-nek mindkét szárnya el volt törve hogy reppent fel?De most nem tudom mit higgyek Dash-röl mert pont ez a fanfic elött olvastam a Hogyan gondozd a csirkédet fanfic-et hát és az nagyon meghatott ez meg,hát hogy is mondjam...na tudjátok mire gondolok.Vhogy mindig az játszódik le a fehemben hoggha a sorozatnak vége akkor ez biztos meg fog történni XP *_* =|

    VálaszTörlés
  24. Zimmer550:

    Lassan de végre kész lett. Remélem rendesen is neki mehettek a storyinak.
    Innen minden csak Bittermanen múlik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi javult benne? Még mindig érthetetlen az egész a helyesírástól...

      Törlés
  25. A pegasus devicere kiváncsi vagyok valahol van lefordítva?

    VálaszTörlés
  26. Applejak jobb farmer mint Applejack. Jak jobban termeszti almát. Kicsit olyan, mint a kommunizmus, az ötlet jó, a megvalósítás viszont csalódás.

    VálaszTörlés