2013. szeptember 6.

Millennium


Az ezredik bejegyzés. Sosem hittem volna, hogy engem ér utol ez a téma. Eredetileg egy többé kevésbé nyers látogatási statisztikákkal foglalkozó bejegyzést terveztem, aztán később felmerültek lehetőségként a kecskék is, végül úgy döntöttem megpróbálok írni valamit a magam bús-kesernyés stílusában, aztán meglátjuk, mi lesz belőle.

Már több mint két éve, hogy Enormous Macintosh megindította ezt a blogot... legalábbis olyan régi az első bejegyzés. Nekem már teljesen homályba vész. Akkor még a sorozat létezéséről sem tudtam. Sosem gondoltam volna, hogy szerkesztője leszek egy ilyen témájú blognak. Sokszor még ma sem értem, hogy keveredtem ide. Amikor felvett az akkori főszerkesztő, Thorin, épp egy kis gödörbe kerültek/tünk. Akik az ügyeket intézték, felhagytak a munkával és háttérbe vonultak, az újak pedig nehezebben vették fel a ritmust.

Ekkor kerültem bele ebbe az egészbe. Eredetileg zéró elvárással indultunk. Annyi megkötésem volt, hogy legalább hetente egy bejegyzéssel bővítsem a kínálatot és ne lépjek senkinek a bütykére. Aztán az első néhány után rájöttem, szívesen csinálom ezt és gőzhenger módjára lekezdtem posztokat gyártani amellett, hogy ha lehet, hű maradjak elődeim munkájához. Bár sokszor talán a minőség rovására is ment a mennyiség.

Semmilyen ambícióm nem volt, a körülmények áldozataként kerültem ide, aztán Thorin távozását követően egy kissé nehézkes átmeneti időszakot követően kizárásos alapon lettem főszerkesztő. Gyakorlatilag a mai napig nem tudom jól csinálom-e. Nagyjából egy éve Mac írta, hogy teljesen felkészületlenül, koncpciók lélkül indította meg ezt a blogot, és szinte elejétől a végéig úszott az árral. Ugyanígy vagyok vele én is. Megteszem, ami tőlem telik, folyamatosan várom a ti javaslataitokat, amik hosszabb-rövidebb idő után jobbítják a blogot.

Talán nem én lettem volna a legjobb főszerkesztő, egy bátrabb, kreatívabb ember sokkal magasabb színvonalon végezhette volna a munkát, de így 245 bejegyzés után úgy érzem, amit nem tudtam tehetségben, azt legalább szorgalommal pótoltam. Ez a szám ugyan nagynak tűnik, de még ezzel együtt sem én vagyok a blog történetének legtermékenyebb szerkesztőj. Ezt az ezer bejegyzést az összes egykori és jelenlegi szerkesző együttes munkájával értük el.

A fenébe, miért nem tudok én egy vidám, motiváló szöveget összehozni?! Mielőtt elfűrészelnétek az ereiteket egy vajazókéssel, álljon itt minden szerkesztő neve, akik kivették részüket a blog életéből:

Enormous MacintoshFalling StarInchayThorin
HubberaKolibry ~ Kollár DávidDream BreakerSweetheart Anne
LockieSzerémi AttilaFantosBitterman
(remélem nem hagytam le senkit) 

És még jó néhány bedolgozó, akik szerkesztőként nem vettek részt a munkában.

Érdekességképp pedig, mivel már korábban is kértétek, az oldal látogatási statisztikái:





És egy kecske!


5 megjegyzés:

  1. Hurrá lett kecske is :D
    Csak annyi a baj hogy nem viking techno hegyikecske sállal!

    VálaszTörlés
  2. Ez egy tök jó millenniumi poszt.
    Egész eddig jól csinálod a dolgokat. Sokkal színesebb az oldal. Csak időkérdése és még a legtöbb posztot is eléred.
    Így tovább!
    Én sem vagyok egy nagy lelkesítő ember. Vagy a szavak embere :D

    De itt szerintem mindenki köszöni neked amit csinálsz!

    Brohoof

    Ez a zsargon szó is kiment már a divatból ? :D

    VálaszTörlés
  3. Z. Attila.:

    A blog kezdeti idejéről én sem tudnék sokat mesélni, hisz akkor még nem voltam itt. De! Tény hogy az utóbbi időbe Bitterman rengeteg dolgot tett a blogért.

    KÖSZÖNET ÉRTE! és csak így tovább!


    Ja és igen:

    Brohoof :D

    VálaszTörlés
  4. Nos, azt kell mondjam, hogy szép 2 éve volt ez mindannyiunk életének. (ha nem akkor irgum-burgum)
    Minden szerkesztőnek köszönöm a munkát, még azoknak is, akik már nincsenek köztünk.
    Mikor én brónyi lettem, először nem foglalkoztam a madzsar community-vel, mert tulajdonképpen haldoklott.

    Abban, hogy ezt a haláltusát megállítsuk, és bekötözzük az itthoni bronyzmus sebeit, nagyon nagy szerepe volt eme cikk írójának.
    Minden szarkazmus nélkül mondom:

    Le a kalappal, bitter.
    Le a kalappal.

    Ami a minőséget illeti: én speciel nem élveztem ennyire a blogot akár Mac, akár Thorin idejében.
    Minden érának megvoltak a maga sajátosságai, és ezek közül az egyediségek közül nekem a mostani tetszik a legjobban.

    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Jól csinálsz mindent!Amikor szomborúbb vagyok te mindig feldobsz valamilyen videóval vagy zenével!De nem csak engem szerintem a többieket is feldobod néha ha úgy alakúl!Köszönök mindent amit eddig csináltál! Ja és BrooHoof az sosem maradhat ki :D

    VálaszTörlés