2013. október 14.

Hírek 10.14.

A mai hírgyűjteményben lesz néhány szó egy új képregénysorozatról, egy vizuális novelláról, néhány könyvről és a korábban meghirdetett Crystal Fair-féle versenyről.


Starswirl Academy


Ha még mindig bírjátok az emberi bőrbe bújt pónikat, tegnaptól letölthető a Starswirl Academy névre kereszetelt interaktív mese demója. Ebben egy történettel, vagyis annak elejével ismerkedhetünk meg Tom, az újonnan érkező diák bőrébe bújva. A program fut minden népszerűbb operációs rendszeren (Windows, Linux, OSX). Mivel nem egy játékról van szó, túl nagy szabadságot nem kapunk.




Könyvek

Jövő évre két újabb pónis köny látja meg a napvilágot, mindkettő 24 oldal hosszúsággal. Az első egy keménykötésű darab My Little Pony The Mane Event (Dress-Up) címmel május 6-án, az azt követő puhakötésű My Little Pony Rarity Takes Manehattan: A Panorama Sticker Storybook címen jelenik meg Június 3-án. A tartalmat illető információk még nincsenek.


Örökké barátok


A New York Comic Conon az IDW paneljén az egyik kérdező a pónis képregények jöbőjét firtatta. A válasz szerint a nagy sikerre való tekintettel indítanak majd egy harmadik sorozatot "Friends Forever" címmel.


Crystal Fair verseny


Lezárult a jövőre esedékes finn találkozó versenyének első fordulója, amelyre digitális rajzokkal lehetett pályázni.
Az első három helyezett:

Illetve már megindult a verseny második fordulója, amire kézzel készült rajzokat és festményeket várnak. A szabályok és a nyeremény (egy Crystal Fair témájú póló) változatlan, a beküldési határidő január 4. 23:59.

A kiírás itt olvasható.