2013. október 3.

Új kommentrendszer a blogon


Aki szokott járni Equestria Dailyre, az láthatta, hogy ott más kommentrendszer van (az a honlap is blogspot). Na feltettem ugyanazt a kommentrendszert erre a blogra, mint ami ott van.

Szerettem volna egy jobb kommentrendszert tenni a blogra, mivel a beépített az elég csúnya volt, kevés funkcióval rendelkezett, és körülményes volt kommentelni vele.

A mostani rendszerrel elvileg ilyen bővítményekkel fogtok tudni találkozni:
  • Bejelentkezés Facebook vagy Twitter felhasználóval
  • Like-olás
  • Elágazódó kommentek
  • Komment feljelentés
  • Avatarok
  • Email értesítők beállítási lehetősége blogbejegyzésenként
  • Nem visz át az oldal egy külön másik oldalra csak kommenteléshez
Bár kicsit körülményesebb volt ezt feltenni, mint elsőre hittem. Nem biztos, hogy eleinte minden működni fog. Ja és kezdésnek csak olyan blogbejegyzéseknél lesz ez az új kommentrendszer, ahol még nem született komment. Van elvileg lehetőség átmásolni a blogspotos kommenteket is, de amíg a többi dolog nem működik teljesen, addig nem szeretnék ezzel bajlódni.

Amik még nem biztos, hogy működnek:
  1. A blog lista nézetben, ha a kommentek linkre kattintasz, nálam a régi komment oldalra visz. Nektek is? Látszólag csak akkor látod az új kommentrendszert, ha a "További bejegyzések" linkre vagy a bejegyzés címére kattintasz.
  2. Nálam nem jelennek meg a Facebook és Twitter bejelentkezési gombok. Nálatok sem?
  3. Nincs letiltva a vendég bejegyzés lehetősége (ezt egyelőre amúgy is benthagyom, aztán még vitatandó, hogy ki kéne-e szedni).
  4. Nem biztos, hogy magyarul van.
  5. Meg úgy teszteletlen az egész :D
Ha megkérhetlek titeket, légyszi próbáljátok ki az új kommentrendszert itt, és mondjátok nekem az észrevételeiteket! Meg próbaként valaki jelentse fel valaki másnak a kommentjét, hogy lássam, milyen emailt kapok róla.