2013. november 7.

Hírek 11.07.

Az utóbbi időben a híreket kétségtelenül a 4. évadról kiszivárogtatott kedvcsinálók uralták, de azért más is történik a pónivilágban, amire érdemes lehet odafigyelni. A törés alatt a jövőben megjelenő hivatalos képregényekről, játékokról és néhány nagyon ígéretes rajongói projektről olvashattok.


Minisorozat: Tüsi

Mint azt már mind tudjátok, a minisorozat következő számának főszereplője a kis lila-zöld sárkányfióka. A fent látható két borítóváltozat mellett már egy ideje közzétettek róla egy kis előzetest is.
A szám megjelenése november 13.



Képregénysorozat 15. szám

Érkezett egy kis áttekintő a fenti füzetből: A dolgok Pónifalvában egyre könyvszerűbbé válnak. Miután a könyvmoly-mágus egy kisebb irodalmi baklövése után a dolgok kezdenek kicsúszni a patájából, a pónijaink feladata, hogy helyre hozzák a dolgokat... de vajon akkor is ezt akarják, amikor feltűnik Tettre Kész?


Örökké barátok sorozat

Új sorozat is indul a fenti címen, ami a minisorozathoz hasonlóan rövidebb, kevés szereplőre koncentráló történeteket mutat be. Egyfajta eredettörténetnek készül, melyben páronként szerepelnek a pónik. Az elsőben mindjárt Almásderes és Cukorfalat méri össze tudását egy cukrászversenyen.


Fallout Equestria sorozat


Eközben a korábban beharangozott Stable-Tec stúdió által készített rajongói film is szépen halad, elkészült az első előzetese, illetve kiderült, hogy film helyett egy sorozatot kell várnuk. Az eddigi videók alapján a technikai oldal felől nincs okunk az aggodalomra, és mivel a Fallout Equestria sem véletlenül lett az egyik legnépszerűbb rajongói írás, nagy reményeket fűzhetünk a projekthez.


Szivárványgyár a film


Egy másik híres-hírhedt fanfic is megelevenedik, legalábbis ha Celesztia is úgy akarja, ez pedig nem más, mint A Szivárványgyár. Az előzetes azt hiszem nagyon jól megalapozta a hangulatot, látható, hogy ők sem veszik fél vállról a munkát. Sajnos premier dátum még nincs.


Ponyvania: Order of Equestria


Úgy látszik, ha valami elég népszerű, mint amilyen a Konami klasszikus játéka, menthetetlenül lesz belőle pónis változat is. Hogy milyen a játék? Ítéljétek meg magatok.
A Ponyvania letölthető innen.


Pony Amnesia: Love & Misteries demó


A Pony Amnesia egy vizuális novella, melyben egy az Elvadult Rengetegben magához térő amnéziás póni bőrébe bújhatunk, aki természetesen hol máshol, mint Pónifalvában köt ki, ahol méndenki a Nyári Nap Ünnepére készülődik. A pónifalviak természetesen melegen üdvözlik a jövevényt, viszont akad valami, ami folytonosan hátráltatja az előkészületeket...

A demó letölthető a játék hivatalos honlapjáról.