2014. augusztus 25.

Hírek 08.25.

A legutóbbi hírcsokor óta közelebb kerültünk az ötödik évad rajtjának dátumához, természetesen nem maradnak el a szokásos képregényhírek sem, és még sok apróbb érdekesség, legyen az hivatalos vagy a fandom terméke.


Jön az 5. évad. Talán előbb, mint utóbb?

Azt már eddig is tudtuk, hogy készül a sorozat következő évadja, és már arról is elhintettek ezt azt, mikre is számíthatunk a jövőben. Egyedül a premier időpontjára kaptunk eddig homályos utalásokat. Hol 2015-re, hol idén őszre. Szerencsére egyre biztosabbá válik, hogy még idén képernyőre kerülnek az új epizódok, talán már novemberben. Legalábbis erre enged következtetni a Phase 4 Films letölthető "factsheetje".



Képregénysorozat, 23. szám

A fő képregénysorozat, melynek főszereplői ezúttal a pónik helyett azok kiskedvencei lesznek, megkapta előzeteseit, illetve előrendelhető állapotba került. A teljes füzet szeptember 3.-án kerül a boltokba.



Friends Forever, 11. szám

Végre ismét a fantáziadúsabb párosítás!
Szivárvány majd kiugrik a bőréből, amikor Futótűz meghívja egy különleges edzőtáborba. Viszont a Villámnyilak kapitányának van egy titka, amit szégyell beismerni. Vajon Szivárvány képes rajta segíteni, mielőtt a táborban elszabadul a káosz?


Képregénysorozat, 25. szám
Egy új földet örököl meg az Alma család, így a többiekkel együtt felkerekednek, hogy kiderítsék, mennyit is ér valójában. Sajnos a földet kisajátították "Cattle Rustler"-ék, akik úgy gondolják, valahol kincset rejtettek el rajta. Igazi western stílusú kaland!


Szárnyalj szivárvány!



Egy michigani apa és 11 éves kislány érdekes tudományos projektbe kezdett, aminek során egy különböző érzékelőkkel felszerelt ballont küldenek 90 ezer láb (közel 25 ezer méter) magasságba. A kapszula a műszerek mellett fel van szerelve egy GPS jeladóval és egy kamerával, ami dokumentálja az eseményeket. De mit ér egy ilyen időjárási kísérlet utas nélkül. Azt hiszem egyet értünk, hogy senki sem alkalmasabb a feladatra, mint Rainbow Dash. Ezt Katherine is így gondolta, és be is került kedvenc figurája a pilótafülkébe. A teljes cikket itt találjátok.


Deadpool beszól
Azt hiszem, kevés olyan képregény hős, vagy épp antihős van, akitől ne volna életidegen egy pónis vagy bronys beköpés. Deadpool pont nem ilyen. Ettől még persze meglepő, hogy a  Deadpool: Dracula's Gauntlet 5. számában épp így küldi el melegebb éghajlatra egyik ellenlábasát.


Fallout Equestria játékmenet videó


Már dolgoznak egy ideje a játékon, de kevés konkrét dolgot mutattak be eddig, ami kicsit közelebb visz ahhoz, milyen lesz, ha elkészül. Egészen eddig, nem rég ugyanis kiadtak egy közel tíz perces videót a korai alfa változatból. A naprakész híreket persze továbbra is követhetitek a The Overmare Studios honlapján.



Pónik a valóságban


Legalábbis virtuálisban. Az egyelőre fejlesztési stádiumban levő, de határozott léptekkel a boltok polcai felé galoppozó VR szemüveg sem marad pónitlanul. Talán mire polcokra kerül a kész Occulus Rift, a lehetőség is adott lesz, hogy a saját négy patátokon járjátok be Equestriát. További részletekért érdemes átböngészni az ide vágó reddit posztot.


Journey of the Spark, új animatic


A rajongói filmből a legutóbbi hosszabb után tegnap felkerült egy második, rövidebb animatic is. Ezúttal további öt percet kapunk. Persze aki minden puskaport megőrizne a kész filmre, jobb, ha ezt is kihagyja.


Jeges vödör kihívás minden mennyiségben

Eléggé elszaporodtak már ez afféle kihívás videók, vagy tudom is én, mik akarnak lenni. A múlt héten az MLP stábját is lekapta a dolog és szép lassan mindenki magára borította a maga vödör vizét, akinek valaha köze volt a sorozathoz. Legalábbis majdnem mindenki. Íme a vizes póló versen résztvevői:
Ismerve ezeket a kihívásokat, valószínűleg a jövőben további stábtagok is bevállalják. Persze ez a kihívássorozat több, mint egyszerű kamera előtti idétlenkedés. Egy súlyos betegség kutatására szervezett adománygyűjtésre hívja fel a figyelmet. A gyűjtés szervezőjénél tájékozódhattok a továbbiakról, vagy ha kedvet kaptatok hozzá, ti is magatokra boríthattok egy vödör jeges vizet.