2014. szeptember 19.

Hírek 09.19.

Egy kisebb uborkaszezonba futottunk, ami a híreket illeti, de azért még így is akad egy s más a képregények mellett, amiről érdemes lehet szót ejteni. Utálok rossz híreket hozni, de sajnos az is akad.


Évfordulós képregény 2014.

Mint azt már tudjátok, mióta képregényes formában is követhetjük a pónik kalandjait, évfordulós számok is jönnek, ahogy az sem újdonság, hogy a tavalyi Equestria Girls után idén egy képregény a képregényben téma kerül terítékre, mégpedig a Power Ponies egy kalandja. Ami viszont újdonság, az a ma érkezett öt oldalnyi kedvcsináló. A teljes történet egyébként szeptember 24.-én érkezik.




Képregénysorozat, 26. szám
Emellett persze a rendes havi füzeteket sem hanyagolják el. Meg is kaptuk két további szám előzetesét: A Cuttle Rustler banda megállítására minden próbálkozás kudarccal végződött. A remény halványulni látszik a kis város, Canter Creek számára. Szerencsére új seriff érkezett... Applejack!

Megjelenés: Október 12.


Friends Forever, 12. szám
Pinkie méltó ellenfelére akadt... az íncsiklandó, ellenállhatatlan falatok, a "PheNOMNOMenon"-ok képében. Mivel képtelen lemondani az ízletes finomságokról, barátja, Twilight segítségére szorul. Vajon Twilight képes lesz segíteni barátján vagy ő is az édes szája áldozatául esik?


Canterlot High Holliday Special
Idén nem az évfordulós szám lesz az egyetlen különlegesség. Karácsonyra is kapunk egy kis ajándékot a képregényes csapattól. Ebben: Sunset Shimmernek még mindig időre van szüksége, hogy összeszokjon barátaival. Amikor rosszindulatú pletykák kezdenek terjedni, minden jel arra utal, tőle származnak. Sikerül-e tisztáznia nevét és rátalálnia az ünnepek igazi mélységére?


Rainbow Rocks dalok a boltokban
Ugyan a film premierjéig még van egy hét, a dalok néhány napja már elérhető az érdeklődők számára. Ezért mindössze 9.90$-t kell letennünk, egyelőre az iTunes Store asztalára. A jövőben persze biztosan érkezik Google Play-re és Amazonra is.


Ha egy mérnök unatkozik


Az innováció legfőbb forrása a lustaság és az unalom. Mint ahogy a legpihentebb hülyeségeké is. Mi másért kezdene valaki zenét írni floppy meghajtókra, vagy esetünkben Tesla tekercsekre?


Vége az utazásnak, de mégsem
Egy vegyes hír a végére. A sokak által várt Journey of the Spark úgy tűnik túl szép volt, hogy igaz legyen. Sajnos nagyon úgy tűnik, filmként már sosem láthatjuk viszont. Két napja jelent meg egy bejegyzés a stáb honlapján, miszerint az animációval leállnak és az audio dráma műfajában fejezik be a művüket. Mondanom sem kell, ez hatalmas csalódás az utóbbi időben érkező animatic-ok után. És hogy miért is hozta ezt a döntést a stáb? Természetesen megint a Hasbro szólt közbe, és a jogi problémákat nem sikerült megfelelően elsimítani.