2015. augusztus 5.

Újraindul a Póni Scriptorium!


Egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy gondoltuk, hogy adunk még egy esélyt ennek a sorozatnak.
A Scriptorium célját anno Thorin tökéletesen kifejtette, ezért tiszteletből nem is próbálom újra definiálni.



Mi is a célja ennek a tervezetnek?

Számos önjelölt író készített már rajongói munkát erre az oldalra, ezek egy része remek olvasmány, egy része kellemes kis kikapcsolódást nyújt, egy része pedig…nos egy része nem annyira.
Ez nem azt jelenti, hogy az írója sohasem tud majd jó műveket alkotni, vagy azt, hogy az élvezetesebb művek alkotói hibátlanok, csupán azt, hogy nincs mindenkinek elég tapasztalata.
Nagyon sokan vélhetően először írtak az iskolai kötelező feladatokon túl bármit is, és e téren az oktatás is hiányosságokkal küzd sajnos.

Ezen próbálok segíteni az egyetlen módon, ahogy szerintem lehet: írsz, írsz és írsz.
Minden alkalommal egy-egy apró feladatot kapnak a vállalkozók, ami az írásban előforduló problémákra világítanak rá, és kényszerítenek, hogy ezt old meg itt, ne pedig elkerüld a saját művedben."

A részvétel nem kötelező, bármelyik résznél be lehet kapcsolódni, ki lehet hagyni egyet, és így tovább...

A határidő cirka 2 hét, de ez a beérkezett művek számához mérten képlékeny, illetve ha valaki jelzi, hogy haladékot kér. És mivel lusta ember hírében állok, nem merek konkrét időpontot megadni. :D

Na de kezdjünk is bele!

Első feladat ami a nyolcadik:
Mary Sue
A pályamű hossza: 500-tól 1000 szóig. (± 10%)
Feladat: Találj ki egy Mary Sue karaktert! Írj vele egy rövid történetet! Soha többet ne írj ilyet!

A műveket töltsd fel egy alkalmas tárolóhelyre (GoogleDocs vagy hasonló), csak a linkre lesz szükség, hasonlóan a fic-ekhez, bár kép és rövid lírás nem szükséges, viszont azt jelezd, hogy melyik feladatra írtad, és küld el a royalbecks@gmail.com -ra.

A beérkezett pályaműveket négy állandó zsűri (Nite, Greywing, jnzsblzs, Flunky) fogja véleményezni, de bátran mondjatok kritikát is egymás alkotásairól.

Tisztelettel:
Flunky